Ma, november 14-én megyei önkormányzati választásokat tartunk Szlovákiában. 8 megyénkben összesen mintegy 60 ispán, és 3000-nél is több képviselőjelölt közül választhatunk.

Tisztában vagyok azzal, hogy az emberek nagyrészét ezek a választások egyáltalán nem érdeklik, a megyei szintű önkormányzatiság teljesen hidegen hagyja őket. Mégis kérek mindenkit, hogy gondolkozzon. Menjenek el választani,  éljenek állampolgári jogukkal.

A megyék aránylag fontos jogkörökkel rendelkeznek, melyek nagymértékben befolyásolják mindennapi életünket. Ha otthon maradunk, azzal csak azt érjük el, hogy más megyefőnök, más összetételű képviselőtestület fog dönteni:

– középiskoláinkról és szakiskoláinkról

– egészségügyi intézményeinkről és az orvosi szolgálatokról

– szociális intézményeinkről

 hirdetes_810x300  

– megyei útjainkról

– a megyei fennhatóságú közlekedés színvonaláról

– sportolási és kulturális lehetőségeinkról, stb.

De ha valakinek mindez kevés, más oka is van annak, hogy miért kell ma elmennünk választani. 20 évvel a rendszerváltás után ugyanis újra azok vannak többségben ebben a vöröslő országban, olyanok ülnek az egyes megyék élén, a képviselőtestületekben, akik kormányfőnkhöz hasonlóan 89 novemberét észre sem vették.

Csakhogy, tetszik vagy sem, – és ebben igazuk van –  ezeknek az elvtársaknak, ennek a korrupt, bolsevik, vörös bandának mandátuma van arra, hogy így beszéljen. Mandátumuk van arra, hogy ideológiai aparthetidről harsogjanak, miközben arrogáns, cinikus módon szétlopják a fejünk fölött az országot, szakadékba taszítanak bennünket, tönkre téve renoménkat.

Többek között ezért kell ma elmennünk választani, hogy legalább megyei szinten már csak a bűz maradjon utánuk.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!