Meglepetést okozott a közösségi médiában, hogy a Magyar Közösség Pártja által 2014-ben Pro Probitate – Helytállásért Díjban részesített Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas és Érdemes Művész, a Komáromi Jókai Színház Örökös Tagja egy hétfői videóüzenetben a Most-Híd választási listájának 50. helyén induló Héger Rudolf mellett foglalt állást.

 

Kedd reggelre kiderült, a Most-Híd listájának képviselőjelöltje simán félrevezette az idős színészt.

 

Az ügyben a hírek.sk megkereste Dráfi Mátyást, aki elmondta, félreértés történt, ő továbbra is az MKP-szimpatizánsa.

 

 hirdetes_810x300  
drafi_MKP
Kép: mkp.sk

 

„Az általam régóta ismert Héger Rudolf a parlamenti választások közeledtével megkért engem arra, hogy független képviselőjelöltként mondjak róla pár dicsérő mondatot. Ebbe azzal a feltétellel egyeztem bele, hogy ha a feljátszandó videó-felvételen majd semmiféle pártlogó nem szerepel. Abban csupán annyit állítottam róla, hogy kitűnő kultúraszervező-menedzser, amit továbbra is vállalok. Megígérte, hogy a mondataimat független, azaz párton kívüli képviselőjelöltként csak önmaga reklámozására, a saját közösségi oldalain használja majd fel“ nyilatkozta Dráfi Mátyás a hírek.sk-nak.

 

Mint elmondta, nem volt tudatában annak, hogy független jelöltek is csak pártlistán indulhatnak, a videó így valójában a Most-Híd jelöltlistájának népszerűsítésére lett felhasználva.

 

„Mentségemre váljon, nem vagyok tisztában a parlamenti választások szabályaival. A videófelvétel feljátszásakor tényleg nem tudtam, hogy ő függetlenként a Most-Híd listáján szerepel. Azt eddig sem engedtem meg neki, és továbbra sem engedem, hogy az őt támogató mondataimat a vegyespárt sikere érdekében használja fel. Rudi minden Most-Híddal kapcsolatos ténykedését és megnyilvánulását elutasítom. Ha ő a Most-Híd listáján szerepel, akkor átrázott azáltal, hogy a szavaimat a vegyespárt érdekében használja fel. Leszögezem: akkor azokat most visszavonom. Hiszen rólam köztudott, hogy eddig mindig az MKP-t támogattam” – tette hozzá Dráfi.

 

Mint elmondta, nem köpönyegforgató, és a Pro Probitate-díj után ha a Most-Híd is díjjal jutalmazná, azt elutasítaná.

 

Dráfi Mátyás: „Ha csak egyetlen párt kérné a felvidéki magyar szavazók voksait és nem forgácsolódna szét a magyarság, akkor az ehhez hasonló félreértésekre sem kerülne sor. A francba, öregségemre nekem nem hiányzott ez a kalamajka! Még egyszer elnézést kérek, de én továbbra is az vagyok, aki eddig voltam.“

 

„Mindig is az MKP-nak szurkoltam, az MKP-re szavaztam. Március 5-én az MKP listájának jelöltjeire fogok szavazni. Biztosan nem a Most-Híd listájára“ – zárta Dráfi a hirek.sk-nak.

 

Héger Rudolfot láthatóan mindez mit sem zavarja. Közösségi oldalán rögzített bejegyzésként továbbra is vígan hirdeti tisztességtelen tettének eredményét.

 

Heger Rudi
Kép: Héger Rudolf Facebook-oldala

 

Hirek.sk/Körkép.sk

A témában a nap folyamán megkerestük Héger Rudolfot is, a vele készült interjú itt olvasható.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!