Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Bugár szerint azoknak a választóknak, akik 2016-ban úgy hitték, hogy a Most-Híd nem akar koalícióra lépni a Smerrel, gondjaik vannak a szövegértéssel.

 

„Sosem mondtuk, hogy nem tartunk a Smerrel. Azt mondtuk, hogy el tudjuk képzelni a Smer nélküli kormányt”

 

mondta Bugár a SITA hírügynökségnek adott interjújában.

 

 hirdetes_810x300  

Mint az ismeretes Bugár Béla négy évnyi ellenzéki politizálás után 2016-ban a „Smer nélküli kormány” ígéretével kampányolt országszerte. Azt, hogy hajlandó koalícióra lépni a Smerrel, csak sejteni lehetett abból, ahogy az ezt firtató kérdésekre kérdéssel vagy ködös magyarázkodással válaszolt. Ennek ellenére a most adott interjúban azt állítja:

 

„De beszéljünk arról, mi a jellemes. Szerintem az, ha valamit megígérek a választóknak, és azt betartom. Az elmúlt három és fél évben ebben a sokszínű kormányban többet elértünk, mint az összes előző kormány idején együttvéve”

 

fogalmazott.

 

Bugár Béla most sem zárja ki a Smerrel való együttműködés lehetőségét.

 

„A döntő az lenne, milyen lenne a frakciók összetétele. Nézze meg a Smert ma. A listavezetője nem Fico, hanem Pellegrini”

 

mondta. Bugár szerint a Robert Ficoval való együttműködés 100 százalékban működött, és az általuk kitűzött célok három negyedét el is érték a Smer kormányában. Arra a kérdésre, hogy nem akart-e az elmúlt években kiszállni a politikából Bugár azt válaszolta:

 

„Harcos vagyok, nem menekülök. Lehet hogy meghalok a harcmezőn, de nem futok el”

 

mondta.

 

Ki áll Bugár pártja mögött? A Most-Híd szürke eminenciásáról jelent meg oknyomozó-riport

 

Az interjúban újra kiemelte, hogy a 2020-as választások akár „katasztrofális eredménnyel” is végződhetnek. Szerinte ugyanis egy Smer nélküli kormány pusztán az ellenzékből 5-6 pártból tevődne össze. Ő nem lát olyan erős vezetőt az ellenzékiek között, mint Dzurinda, aki 1998-ban Mečiar ellen sikerrel fogta össze a 8 pártból álló SDK-t.

 

Ő úgy látja, hogy az ellenzékből létrejövő kormány nem lesz hosszú életű, és az előrehozott választások csak Kotlebának fognak majd kedvezni.

 

Beszélt a szlovákiai magyar politikai megosztottságról is. A jelenlegi állapotokért áthárította a felelősséget az MKP-ra. És természetesen – mint mostanában mindig – újra Magyarország kormányát kritizálta. Úgy fogalmazott:

 

„Tíz évnyi, MKP általi állandó támadások vannak mögöttünk, a fiatalok pedig Orbán Viktor politikájának vonzásába kerültek. Ha választási koalícióra léptünk volna az MKP-val, 7 százalékot kellett volna szereznünk, ami irreális”

 

A szlovák sajtó kapcsolatot talált a Most-Híd és a Smer oligarchái között

 

Nagyot fordult a világ…

 

Bugár Béla szerint a Most-Híd mögött sosem állt ott mecénásként Világi Oszkár, akit most az Összefogás mozgalom mögött vél felfedezni. És elejtett egy érdekes mondatot is, amellyel gyakorlatilag arra utal, hogy nem a Most-Hídban, hanem az MKP-ban volt erős a gazdasági lobbi:

 

„A Most-Hídba sosem engedünk gazdaságilag erős embereket, mert abból már az MKP-ban is gondok voltak”

 

Néhány hónappal ezelőtt azonban a Most-Híd hátterében álló oligarchákról terjedelmes írás jelent meg a Trend gazdasági napilapban, ahol a vegyespárt és Czucz István kapcsolatait, a politika és a gazdasági lobbi összefonódásait tárták fel. Az írás tartalma enyhén szólva is kétségbe vonja Bugár gazdasági lobbira vonatkozó állításait.

 

Arra a kérdésre, hogy a szlovákiai magyarok miért csodálják Orbán Viktort, azt válaszolta:

 

„Mert nem tudják, mi az igazság. Orbán a kezében tartja az összes hatalmi ágat: az alkotmánybíróságot, a médiát és megfélemlíti az ellenzéket. A magyar polgároknak nem áll rendelkezésükre más vélemény, így nincs összehasonlítási alapjuk. Szlovákiában tudatosítanunk kellene, hogyan néz ki valójában a szabadság hiánya…”

 

Mikor visszaszállnak a hazugságok a feladóra: Bugár retorikája szétesett

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.