Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

A Smer, a Hlas és az SNS vezetői, Robert Fico, Peter Pellegrini és Andrej Danko hétfő reggel találkoztak az első közös tárgyalásukon. A leendő kormányról szóló megállapodást még nem jelentették be.

 

Andrej Danko, az SNS elnöke elsőként távozott a tárgyalásokról, de nem kívánta kommentálni a helyzetet.

 

„A tárgyalások még nem értek véget, és addig nem nyilatkozom. Folytatjuk tovább“ – mondta Pellegrini távozásakor.

 hirdetes_810x300  

 

Amíg a vezetők nem egyeznek meg, Fico nem látja okát, hogy tájékoztasson a tárgyalásokról. „Résztárgyalásokról van szó. A Smer preferált partnerei a Hlas és az SNS. Én erre koncentrálok. Minden lehetséges megoldást keresek, de ebben a pillanatban, ahogy ígértem, nem kommentálom a tárgyalások menetét“ – jelentette ki Fico. Szerinte a tárgyaló feleknek most nyugalomra van szükségük.

 

Elmondta, hogy jelenleg az új kormány jövendőbeli lépéseire koncentrálnak. „Ha az ország felosztásával kezdjük a tárgyalásokat, akkor nem jutunk sehova. Ezért is sokkal igényesebbek a tárgyalások” – konstatálta Fico.

 

Pénteken (október 6-án) több sajtó is beszámolt arról, hogy az új kormánykoalíciót valószínűleg a Smer, a Hlas és az SNS alkotja, amelyben Fico lesz a miniszterelnök, Pellegrini pedig a parlament elnöke.

 

Fico október 2-án kapta meg a kormányalakítási megbízatást a parlamenti választásokon legtöbb szavazatot kapott párt elnökeként. Zuzana Čaputová elnök 14 napot adott neki a kormányalakításra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!