Nyitókép: Braňo Bibel/SITA

 

A Progresszív Szlovákia szerint Robert Fico miniszterelnök (Smer-SD) geopolitikai analfabétaként beszél és viselkedik. „A világ mind a négy irányába szeretne orientálódni, vagyis Oroszország felé is, amellyel minisztere a közelmúltban rázott kezet. Emellett az EU és a NATO szilárd részese kíván lenni” – jelentette ki Tomáš Valášek, a mozgalom alelnöke és a külügyi parlamenti bizottság alelnöke.

 

„Ezt nem lehet így csinálni, miniszterelnök úr. Az EU és a NATO többsége világosan látja, hogy Oroszország nem barát, hanem fenyegetés Európának. Megtámadta a szomszédos Ukrajnát, és nekünk, Szlovákiában is megpróbálja megszabni a feltételeket, hogy mikor, kivel és hogyan védekezhetünk a biztonsági fenyegetések ellen”

 

– jelentette ki.

 

 hirdetes_810x300  

A PS rámutatott, hogy Szlovákia gyorsan veszíti el szövetségeseit, akik kizárják az olyan érzékeny beszélgetésekből, mint például Oroszország vagy az Ukrajnának nyújtott segély.

 

„Fico kormánya pár hónap alatt lerombolja azt, amit évtizedek óta építettünk. A szlovák érdekeknek rendkívül önző okokból árt. Szlovákiában már minden hatalmi pozíciót ők irányítanak, ezért külföldön próbálnak ellenségeket keresni. Érthetetlen okokból azonban azokat választják ki, akik a legközelebb állnak hozzánk”

 

– mondta Ľubica Karvašová a mozgalomtól.

 

Fico: Folytatni kell a szuverén szlovák külpolitikát

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.