Szereti a népzenét és egy jót ropna a táncos cipellőjében, valamint a forgós szoknyájában? Esetleg részt venne egy filmvetítésen, egy jó előadáson vagy egy punkkoncerten bulizná ki a hét fáradalmait? Mutatjuk a Pozsonyi és a Szenci járás húsvét előtti programajánlóját.

 

Március 26. (hétfő) – Táncház a Pósfa zenekarral

 

A József Attila Ifjúsági Klub mindenkit szeretettel vár 2018. március 26-án, hétfőn 19.30 órakor a pozsonyi Metropolba, ahol a talpalávalót a Felszállott a páva című műsorból már jól ismert, egyszeri és utánozhatatlan Pósfa zenekar húzza! Amíg bírják… 😉 Akik pedig a lépéseket megtanítják: Gyenes Barbara és Brusznyai Erik.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: JAIK/Facebook

 

Bővebb információ itt.

 

Március 26-tól (hétfő) 29-ig (csütörtök) – Húsvéti vásár Szencen

 

A húsvéti vásár a Szenci Városi Művelődési Központ előtt hétfőn 12.00 órakor nyitja meg a kapuit, és egészen csütörtökön 17.00 óráig kínálja portékáit a vásárba látogatóknak.

 

Fotó: ajdnes.sk

 

Március 27. (kedd) – Filmvetítés a Pozsonyi Magyar Intézetben

 

  1. március 27-én, kedden 17.00 órától vetítik a Pozsonyi Magyar Intézetben (Štefánikova/Stefánia út 1.) a Janus magyar nyelvű játékfilmet a Securitate működéséről.

 

Szereplők: Adorjáni Bálint, Marozsán Erika, Blaskó Péter, Gyöngyössy Katalin, Seress Zoltán, Jordán Tamás, Lábodi Ádám, Hatházi András, Barabás Kiss Zoltán, Dunai Tamás

 

Fotó: EMNT

 

A film megtörtént események alapján egy erdélyi ellenzéki család drámai sorsán keresztül mutatja be, hogy a Securitate kétarcú ügynöke – a „megtestesült Janus” – miként hatol be az otthon falai közé, hogyan manipulálja a magánélet bensőséges pillanatait, és árulja el a család tagjainak legszemélyesebb érzelmeit, vágyait, titkait.

 

 

Bővebb információ itt.

 

Március 27. (kedd) – Kerekes Barnabás előadása a Pozsonyi Casinóban

 

Emberek sokaságával érintkezünk naponta és nem mindegy, hogyan viselkedünk: tetteinkkel, szavainkkal simogatunk-e avagy fájdalmat okozunk. Magatartáskultúránk néhány kérdéséről Kerekes Barnabás, a magyarországi Anyanyelvápolók Szövetségének Bonis Bona életműdíjas alelnöke tart előadást március 27-én, kedden 18.00 órától a Pozsonyi Casinóban. Műsorfelelős: Flórián László, háznagy: Győri Teréz.

 

Fotó: anyanyelvapolo.hu

 

Március 28. (szerda) – Térségi márkák bevezetése (előadás)

 

A Magyar Közösség Pártja Szenci Járási Elnöksége és a Libertate társulás minden kedves érdeklődőt, kis- és középvállalkozót, valamint őstermelőt meghív a térségi márkák bevezetésével kapcsolatos beszélgetésre, melyre 2018. március 28-án, szerdán 10.00 órától a vőki kultúrházban kerül sor.

 

Bővebb információ itt.

 

Március 29-től (csütörtök) április 2-ig (hétfő) – A magyar nyelvű szentmisék rendje a pozsonyi ferences templomban

 

Fotó: pozsonyikatolikusok.sk

 

Március 30. (péntek) – Alvin és a mókusok 25 éves jubileumi koncert

 

Minden kedves punk- és rockzenekar rajongót várnak a nyíregyházi punkbanda, az Alvin és a mókusok 25 éves jubileumi koncertjére, melyre 20.30 órától kerül sor a pozsonyi Randal Clubban (Karpatská 2.). Az este vendége a csallóközcsütörtöki Phoenix RT zenekar. Kapunyitás: 20.00 órától.

 

Fotó: Facebook

 

Összeállította: Takács Henrietta

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!