Nyitókép: SITA/Viktor Zamborský

 

A kassai karácsonyi vásár látogatói idén sem hagyták ki az Angyali káposztalevest, amit Jaroslav Polaček kassai polgármester és Andrej Kiska államfő osztottak szét.

 

 „Karácsonykor mindenki igyekszik a szeretteivel lenni, a családok együtt ülnek asztalhoz, és így élik át az év legszebb ünnepét. Sajnos Szlovákiában több ezer árva gyermek van, akiknek nincs családjuk és árvaházban élnek. Nagyon örülök annak, hogy részt vehettem ezen a jótékonysági akción és ezzel egy kicsit segíthettem. Mindenkinek, aki részesült abban a szerencsében, hogy van családja, azoknak karácsonykor, de az év többi napján is gondolniuk kellene azokra, akiknek ez a szerencse nem adatott meg“

 

– mondta az államfő.

 hirdetes_810x300  

 

Fotó: SITA/Viktor Zamborský

 

Idén már 8. alkalommal osztottak Angyali káposztalevest.

 

„Ez alatt az idő alatt több mint 20 ezer eurót sikerült összegyűjteni a város szegényei számára. A káposztalevest egy ezer literes fazékban főztük, amiben több mint 300 kilogrammnyi nyersanyag kellett. A káposztalevest hajnali négy órától kezdtük el főzni, a levesek kiadását pedig az értékes vendégeink részvételével kezdtük meg”

 

– mondta a Mosoly mint ajándék (Úsmev ako dar) társaságtól Rado Dráb.

 

Tavaly 3700 euró sikerült összegyűjteni a szegényeknek. „A pénzt a szegény családok támogatására használjuk fel. Élelmiszereket, tisztálkodási szereket veszünk nekik, vagy kifizetjük a gyógyszereiket és befizetjük a számláikat“ – tette hozzá Dráb.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!