Nyitókép: körkép.sk

 

A DAC története során először listavezetőként vág neki a rájátszásnak. Elsőként Besztercebánya csapata ellen lépnek pályára a sárga-kékek idegenben. A találkozó 17:30-kor veszi kezdetét.

 

A mérkőzés előtt Adrian Gula vezetőedző kiemelte, hogy most először lehet igazi play-offról beszélni.

 

„Első alkalommal beszélhetünk igazi play-offról. Ha ugyanis nyolc-tíz-tizenkétpontos előnnyel vág neki valamelyik csapat a rájátszásnak, az egy teljesen más helyzet. Most, amikor egypontos előnnyel vezetünk, egy vérbeli play-off vár ránk, mert két együttes fej fej mellett áll és a harmadik helyezett is mindössze nyolc ponttal van lemaradva. Ez érdekes mérkőzéseket és nagy kihívásokat tartogat számunkra, amelyekből nagyon sokat tanulhatunk. Nekünk az a fontos, hogy mindig éhesek legyünk a fejlődésre, mindent kiadjuk magunkból és mindegyik összecsapásnak úgy vágjunk neki, mintha döntő lenne”

 

mondta a rájátszás kezdete előtt Adrian Guľa vezetőedző, aki a múlt heti, rózsahegyihez hasonló mérkőzést vár.

 hirdetes_810x300  

 

„Egy szervezett és kellemetlen ellenféllel találkozunk, amely más, 3-5-2-es felállásban futballozik. Hasonló, de még veszélyesebb játékosaik vannak, akik képesek gólokat szerezni és nagyon veszélyesek a támadójátékban. Ugyanolyan elánnal, szorgossággal és szívóssággal kell futballoznunk, mint egy hete és még inkább oda kell figyelnünk a gyors ellentámadásokra és azokra a szituációkra, amikor Robo Polievkánál lesz a labda. Nyilvánvaló számunkra, hogy a sikerhez a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk”

 

állapította meg a DAC 47 esztendős trénere, akinek Ammar Ramadan sérülése okoz fejtörést, a játékos ugyanis az edzésen balszerencsésen ütközött, azonban bíznak gyors felépülésében.

 

Cesar Blackman egy szép jubileumot ünnepelhet vasárnap. A huszonnégy éves panamai válogatott játékos 2017 szeptemberében érkezett a DAC-hoz és azóta 99 mérkőzést abszolvált a honi élvonalban, amelyeken 3 gólt szerzett. Így tehát ha játéklehetőséget kap Besztercebányán, 100-ra kerekíti a Fortuna Ligában való pályára lépései számát.

 

Érdekesség, hogy a DAC mai ellenfelének keretében három egykori DAC-futballista is szerepel: Timotej Záhumenský, Branislav Ľupták és Róbert Polievka. Mellettük Martin Rymarenko és Andrija Balić kölcsönben szerepel a Urpín lába alatt. Balić azonban a két klub megegyezése alapján ma nem lép pályára.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2014.08.23. – Dukla-DAC 0:0, 1620 néző
2014.11.22. – DAC-Dukla 0:0, 2385 néző
2015.05.08. – Dukla-DAC 0:1, gólszerző: Szarka, 616 néző
2022.08.14. – DAC-Dukla 3:0, gólszerzők: Szánthó, Ramadan, Krstović, 4368 néző
2022.10.30. – Dukla-DAC 1:3, gólszerzők: Faško – Andzouana, Kalmár, Gavrić, 3682 néző

 

A délutáni találkozót a Dajto televízió és a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetíti élőben.

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!