Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

A magyar labdarúgó-válogatott hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette játékos-pályafutása befejezését Szalai Ádám.

 

„Az volt a célom, hogy a legmagasabb szinten kezdjem és fejezzem is be a karrierem. Büszke vagyok a tizenkét év Bundesliga-szereplésre, hogy négy különböző csapatban szerepelhettem, és arra is, hogy jelenleg a legeredményesebb magyar vagyok a német bajnokságban. Hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhettem, hogy tevékeny részese voltam.”

 

– mondta Szalai Ádám. A 35 éves, 86-szoros magyar válogatott támadó januárban bontott szerződést az FC Basellel, amelyben tavaly február óta 24 meccsen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott, azóta nem volt csapata. A szakítás előzménye, hogy október közepén a klubnál megtiltották Szalai Ádámnak, hogy részt vegyen a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes gárda edzésein, aztán viszont a bázeli polgári bíróság november közepén úgy döntött, hogy a támadó a továbbiakban is edzhet a csapattal.

 

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya tavaly szeptember 26-án, az olaszok ellen hazai pályán 2–0-ra elvesztett Nemzetek Ligája-meccs után vonult vissza a nemzeti csapattól. Már akkor jelezte, hogy edzőként képzeli el a jövőt, azóta el is végezte az A-licences trénerképzést.

 hirdetes_810x300  

 

„Ennyi év után – mikor az ember 15-16 évesen külföldre kerül, és ennyi áldozatot hoz – honvágyam volt. Azt a fajta tudást és tapasztalatot, amit kinn szereztem, szeretném itthon kamatoztatni. Szeretnék olyan feladatot elvállalni, amivel száz százalékig tudok azonosulni, amit nem csak gyorsan elvállalok, hanem a szaktudásomat maximálisan hozzá tudom tenni.”

 

– tette hozzá.

 

M4Sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!