Isten nevével visszaélő gyilkos őrületnek nevezte a terrorizmust Ferenc pápa a Szentszéknél akkreditált diplomatáknak a Vatikánban hétfőn tartott évnyitó beszédében.

 

(…) Emlékeztetett, hogy egy évszázaddal ezelőtt a világ az első világháború „haszontalan mészárlásának éveit” élte. Száz év elteltével a világ számos részén a béke magától értetődőnek tűnik, miközben máshol továbbra is milliók szenvednek értelmetlen konfliktusokban, és korábban biztonságosnak számító helyeken is a félelem érzése terjedt el – mondta a pápa.

 

Az elmúlt évben történt merényleteket felsorolva Ferenc pápa a terrorizmust gyilkos őrületnek nevezte, amely visszaél Isten nevével, hogy uralkodási és hatalmi vágytól vezérelve halált osszon. Felszólította az egyházak vezetőit, egységben és erővel hangsúlyozzák, hogy soha nem lehet Isten nevében ölni.

 

 hirdetes_810x300  

 „A fundamentalista terrorizmus súlyos lelki nyomor gyümölcse, amellyel gyakran jelentős társadalmi szegénység párosul, teljesen csakis a vallási és politikai vezetők közös együttműködésével győzhető le”

 

– jelentette ki Ferenc pápa.

 

Az egyházfő a migránsok és menekültek számára emberhez méltó befogadást sürgetett, másrészt kijelentette, hogy a migránsoknak sem szabad elfelejteni a befogadó ország törvényeinek, kultúrájának és hagyományának tiszteletben tartását. (…)

 

Megjegyezte: a migráció problémája nem hagyhat közömbösen országokat, miközben másokat végtelennek tűnő humanitárius vészhelyzet terhel. Köszönetet mondott Olaszországnak, Németországnak, Görögországnak és Svédországnak befogadó politikájukért.

(…)

 

MTI

Nyitókép: femina.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!