Kedves DAC-drukkerek!

 

A nagy DAC álom beteljesedésének egy fontos pillanatához érkeztünk el a mai napon. A főtribün átadása egy újabb komoly lépés célunk, egy igazi modern futballklub megteremtése felé.

 

A stadion egy templom szellemiségét sugallja monumentális oszlopaival, a körfolyosójával, a belső stadion hatalmas terével, amely mégis sugallja egy szentély zártságát. A főlelátó szervesen illeszkedik mindehhez, hisz belépőtere szintén egy magas tér, amely, követve a többi belépőkapu építészeti megoldását, leszűkül, de a szűk kapu mögött újra felsejlik a fű zöldje és a belső tér fényessége. Az emeletek óriási ablakain beömlő fény mintegy jelzi, hogy közelebb kerültünk az ég végtelenségéhez.

 

 hirdetes_810x300  

A belső terek színvilágában visszatérünk a DAC gyökereihez, Csallóköz természeti szépségéhez, a búzamezők hullámaihoz, a napraforgók sárga színeihez, vizeink kékségéhez. Mindez együtt harmóniát és belső melegséget sugall.

 

(…) Az, hogy tizenegy hónap alatt sikerült mindezt felépíteni, egy igazi nagy tett, amely jelzi mindazt az elszántságot, amely jellemzi a DAC minden mozdulatát, legyen az futball, stadionépítés, az akadémia terjeszkedése, de akár a mindennapi munka, amely a klubban folyik.

 

A stadion építésével egy időben akadémiánk is bővült három speciális és két reguláris méretű pályával, és ha minden igaz, akkor év végéig még két pályát és öltözőket is sikerül megépíteni. (…)

 

Mindez nem lehetne valóság azon emberek önfeláldozó munkája nélkül, akik nap mint nap tették a dolgukat, és mindig jóval többet, hisz ezen heroikus cselekedeteket csak óriási hittel és küzdeni akarással bíró emberek bírnak véghezvinni. (…)

 

Ha a mai nap után a pihenés következne, akkor talán felhőtlen lenne a boldogságunk, de holnap minden folytatódik, hisz még rengeteg munka vár ránk, de remélhetőleg jövő tavasz végére mi is megpihenhetünk az alkotás boldogságával szívünkben.

 

fcdac.sk, Világi Oszkár: Közelebb kerültünk az ég végtelenségéhez

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!