Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Amennyiben a koalíció megállapodik a Tomáš Taraba körüli független képviselőkkel az előrehozott választások időpontjáról, akkor a három képviselő nem szavaz a kormány bukására. A megállapodás részét képezheti az állami költségvetés támogatása is – tájékoztatott Taraba.

 

„Ha a kormánykoalíció pártjai nem egyeznek meg velünk az előrehozott választások időpontjáról, amely magában foglalhatja a költségvetés jóváhagyásáról szóló megállapodást is, akkor a kormány bukására fogunk szavazni“

 

– mondta Taraba a TASR-nek.

 

Taraba mellett kollégái, Štefan Kuffa és Filip Kuffa is hasonlóképpen járhatnak el. Taraba ugyanakkor hozzátette: ha megállapodnak az előrehozott választások időpontjában, akkor támogatják a költségvetést.

 

Taraba szerint a tárgyalások még folynak. Szavai szerint azt mondta Boris Kollárnak, a Sme rodina és a parlament elnökének, hogy a legjobb megoldást az előrehozott választások időpontjáról szóló megállapodásban látja.

 

„Ebben az esetben hadd kormányozzanak. Egyúttal elkerülnénk a kormány bukása utáni zűrzavart“ – tette hozzá, mondván: elutasítja az ügyvivő kormányt. Szerinte a jelenlegi kormány a megbeszélt határidőig kormányozhatna.

 

„Számunkra ez a megoldás tűnik a legegyértelműbbnek. Ha semmiben nem értenek egyet velünk, akkor a kormány bukására szavazunk, és az azt követő forgatókönyv kiszámíthatatlan lesz“

 

– véli Taraba.

 

A Heger-kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítványt az SaS képviselői nyújtották be a Peter Pellegrini körül csoportosuló független képviselőkkel együtt. A bizalmatlansági indítványról december 8-án, csütörtökön fognak tárgyalni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!