Második hónapja tüntet az ellenzék Robert Kaliňák leváltása érdekében. Ma lesz az ötödik tüntetés. A szlovák belügyminisztert azzal vádolják, hogy a több millió eurós áfacsalással gyanúsított Ladislav Bašternákkal üzletelt, a rendőrség nem vizsgálta az ügyet, miközben maga Robert Fico kormányfő is vélhetően az áfacsalásból felépített Bonaparte lakóparkban „bérel“ luxuslakást Bašternáktól.

 

Amire kevesen számítottak, hogy Kaliňák leghűségesebb védelmezőjévé maga Bugár Béla válik. A Most-Híd június 7-én a parlamenti bizalmatlansági indítványnál egyértelműen Kaliňák leváltása ELLEN szavazott. Bugár a DenníkN-nek azt is elmondta, hogy bízik Kaliňákban, különben nem léptek volna a Smerrel kormányra.

 

Hedvig és az igazság

 

 hirdetes_810x300  

Ezeken a tüntetéseken rendszeresen megjelennek Malina Hedvig szülei is, akik egy „Ki hazudik? Kaliňák vagy Hedvig?“ transzparenst tartanak a kezükben.

 

És épp a Hedvig-ügy és a Robert Kaliňák melletti kiállás az, amely mindennél jobban illusztrálja Bugár Béla politikai karrierjének ívét.

 

Bugár politikai leépülése

 

Az a politikus, aki 10 éve még nyíltan kiállt Malina Hedvig mellett, párttársával védte Hedvig jogait, két éve pedig Hedvigért tüntetett, az mára Robert Kalinak leghűbb szövetségesévé vált.

 

gal_hedvig
Gál Gábor (MKP) akkor még mint Malina Hedvig védőügyvédje. Kép: Oriskó Norbert

 

Míg Hedvig szülei Kaliňák ellen tüntetnek, emlékeztetve arra, hogy él a határon túl egy fiatalasszony, akinek személyes elszámolnivalója van Robert Ficoval és Robert Kaliňákkal, addig Bugár Béla Kaliňákot védi.

 

Marian Leško publicista szerint politikán kívüli okai lehetnek annak, hogy egy ember ennyire megváltozzon, és szembemenjen korábbi önmagával (értsd: kérdés, mennyire szabad ember még egyáltalán Bugár Béla).

 

 

Malina Hedvig már elhagyta az országot, a szülei és mi is azonban itt maradtunk.

 

Az ellenzéki tüntetések és a Kaliňák-ügy egyúttal arra is lehetőséget nyújtanak, hogy különbséget tegyünk jó és rossz között, hogy rámutathassunk Bugár Béla hamisságára.

 

Aki mára Malina Hedvig kínzóit, Ficot és Kaliňákot védi Hedviggel, szüleivel és a felvidéki magyarsággal szemben.

 

bela
Kép: reprofotó (DenníkN videó)

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!