„A médiában ma az én nevem a legragozottabb, így nem hallgathatok tovább. Nyilatkoznom kell arról, hogy miként látom az össztársadalmi történéseket és a személyem körül kialakult dolgokat” – mondta Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

 

„Drucker belügyminiszter lemondása számomra több volt, mint meglepő. Az én személyemtől nem függhet a társadalom és a kormány sorsa. Drucker továbbra is folytathatta volna a munkáját“.

 

„Ha valaki megosztja a társadalmat, akkor úgy gondolom, hogy az nem én vagyok. Én nem politikus vagyok, hanem professzionális rendőr“

 

– mondta Gašpar, majd így folytatta:

 

 „Nem az a fontos, hogy egy óráig, egy hétig leszek rendőrfőkapitány, vagy rögtön levált az új miniszter. Ha erre előbb sor kerül, tiszteletben fogom tartani a döntést. Az bánt, hogy a nyilvánosság felé milyen információkat közölnek rólam. Számomra ez elfogadhatatlan, és sértő”.

 

Eztuán Tibor Gašpar felsorolta az összes olyan intézkedést és tettet, amit  rendőrfőkapitánysága idején sikerült elérnie a rendőrségnek. Többek között említést tett a migrációról, a terrorista fenyegetésekről, valamint a veszélyes helyzetekről.

 hirdetes_300x300  

 

„Számomra elvi szempontból elfogadhatatlan, hogy távozzak a funkciómból. Sőt, egyenesen azt hallom, hogy gyáva lennék, ha távoznék”.

 

Ha a miniszter megkér rá, akkor távozom

 

„Amennyiben a miniszter megkér rá, hogy tegyem szabaddá a helyemet, akkor megteszem. A kezdeményezésnek a minisztertől kell jönnie. Azért biztosan nem fogok távozni, mert Šeliga és Farská (a tüntetések szervezői – szerk. megj.) szólított fel erre. Ha azt várták, hogy bejelentem ezt a lépést, akkor most bejelentem, hogy semmi ilyesmit nem teszek, a végsőkig harcolni fogok”.

 

Az újságírók előtt azt is kijelentette, hogy ő nem politikus, hanem professzionális rendőr, ezért a további tevékenységéért a belügyminiszternek kell vállalnia a felelősséget.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!