Tomáš Drucker korábbi egészségügyi miniszter tegnap lemondott a tárca vezetéséről. Bírálói és a sajtó leginkább azt rótták fel neki, hogy a Fico lemondása után nem teljesült a társadalom egy jelentős részének azon kívánalma, hogy Kaliňák és Fico után Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitányt is távolítsák el posztjáról.

 

Gašpar mai sajtótájékoztatóján azonban bejelentette, hogy önszántából nem távozik, csak ha arra a belügyminiszter szólítja fel.

 

A belügyi tárca vezetését ideiglenesen Peter Pellegrini kormányfő vette át.

 

 hirdetes_810x300  

A témában bővebben itt és itt olvashat.

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke állásfoglalásában úgy fogalmaz:

 

„Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány távozásával megkönnyítené a Drucker után megüresedett belügyminiszteri poszt betöltését”

 

Igor Matovič, az OĽaNO pártelnöke szerint Gašpar „még mindig nem fogta fel, hogy ő az oka, hogy az EU tagállamai közül Szlovákiában bízik legkevésbé a lakosság a rendőrségben”.

 

Boris Kollár ellenzéki pártelnök (Sme rodina) szerint az országos rendőrfőkapitány bejelentése azt bizonyítja, hogy „az országot a maffia és a háttérben lévő személyek irányítják”.

 

„Ők döntenek, ki és hol kaphat pozíciót. Ha úgy határoznak, hogy Tibor Gašpar hivatalban marad, akkor a belügyminiszter megbuktatása sem jelent gondot”

 

Peter Pellegrini egyelőre nem nyilatkozott konkrétan, ám előrejelezte, hogy délután döntést hoz, és azt közli a sajtóval is.

 

Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!