Robert Kaliňák parlamenti képviselő, egykori belügyminiszter ma nyilatkozatot tett az rajta elvégzett hazugságvizsgálaton. A sajtótájékoztatón kérdéseknek nem adott helyet. Kaliňák maga kezdeményezte a hazugságvizsgálatot a vietnami ügy kapcsán, miután a német hatóságok kijelentették, hogy minden jel szerint Szlovákia részt az vietnami titkosszolgálat által elkövetett emberrablásban.

 

Kaliňák, aki egyúttal a Smer alelnöke az állítja, hogy hazugságvizsgálat eredménye „egyértelműen igazolja“ az ő verzióját a vietnami emberrablás kapcsán. Az újságíróknak átadta a vizsgálat eredményéről szóló jelentést. A volt belügyminiszter augusztus 6-án, hétfőn vetette alá magát a kérdéseknek.

 

A kontrollkérdéseken kívül négy kérdésre válaszolt: tudott-e a vietnami miniszter pozsonyi látogatása idején zajló emberrablásról, hogy segítette-e azt, hogy adott-e parancsot a belügyminisztérium alkalmazottjainak az emberrablás kapcsán, vagy volt-e információja egy elkábított személyről, akit a konvoj egyik autójába tettek.

 

 hirdetes_810x300  

A volt belügyminiszter mindegyik kérdésre „nem”-mel válaszolt. A hazugságvizsgáló az említett kérdések mindegyikénél „valószínűleg igaznak“ minősítette Kaliňák válaszait. Ezzel a szókapcsolattal jelölik ezeknél a teszteknél a válaszok igazságtartalmának maximumát. Röviden, a teszt szerint Kaliňák a feltett kérdésekre igaz választ adott.

 

A Smer második embere egyébként már a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy a hitelesség kedvéért ugyanannál a szakembernél végezte a tesztet, akinél néhány hónapja Igor Matovič is volt.

 

Forrás: Aktuality.sk
Forrás: Aktuality.sk
Forrás: Aktuality.sk
Forrás: Aktuality.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!