A Most-Híd elvárja, hogy a vietnami vállalkozó elrablása kapcsán kialakult belpolitikai botrány miatt a kormány mihamarabb teljesítse a vegyespárt követeléseit. Mivel egyre bizonyosabb, hogy Szlovákia aktív szerepet játszott Trinh Xuan Thanh elrablásában,Bugár Béla pártja egy speciális vizsgálóbizottság felállítását követeli, illetve a biztonsági egységek vezetőjének leváltását.

 

Arról egyelőre szó sincs, hogy megbuktatná a kormányt, ha nem tesznek eleget a Most-híd elvárásainak az illetékesek.

 

Robert Kaliňák ma újra kijelentette, hogy ha Thanht a szlovák kormánygép segítségével hurcolták el, akkor „átvertek bennünket”. A korábbi egyértelmű tagadás helyett azonban már csak azt vitatja, hogy a szlovák hatóságok, beleértve őt, mint akkori belügyminisztert, tudott volna az elhurcolásról. A Rádio Expressben nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy „egyetlen tanúvallomás sem erősítette meg, hogy egy megvert és bedrogozott embert tettek volna fel a gépre”.

 

 hirdetes_810x300  

A Most-híd egykori parlamenti képviselője, Frantiek Šebej a volt belügyminiszterre reagálva azonban kijelentette, hogy nem hisz Kaliňák verziójában, miszerint a vetnamiak csak átverték a hatóságokat.

 

Teraz.sk, DenníkN.sk, Körkép.sk

Nyitókép: DenníkN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!