Habár a DAC veretlenségi sorozata folytatódik, Poprádról ma csupán egy ponttal indulnak haza a sárga-kékek, így a Fortuna Liga utolsó előtti fordulójában szinte biztos, hogy elúszott az idei nemzetközi kupaszereplés László Csabáék számára.

 

Nem játszott jól a csallóközi csapat. Az első félidőbe 1:0-al fordultak a sároseperjesiek, miután a 37. percben Streňo volt eredményes. A DAC gyengén, átütőerő nélkül, kevés elképzeléssel játszott.

 

A második félidőben sokkal nagyobb sebességre kapcsoltak a sárga-kékek, ami meg is hozta eredményét – az 52. percben Šafranko révén egyenlítettünk. Sokkal több mozgás kellett volna. A második félidő első negyed óráját leszámítva nem volt igazi hajtás. Ez a 15 perc eredményezte az egyenlítő gólt is.

 

 hirdetes_810x300  

A második gólhoz viszont nem volt igazi helyzete a DAC-nak. Habár a bíró két esetben is befújhatott volna egy-egy kezezést, de ettől még a csapat ma nem érdemelt győzelmet.

 

 

Összességében a látottak alapján elmondható, hogy ez a DAC hazai viszonylatban, a hazai pályának és László Csaba fanatizmusának köszönhetően ugyan a felsőházban vitézkedhet, de a dobogóhoz és az esetleges nemzetközi kupaszerepléshez ez még nagyon kevés.

 

Ennek ellenére a csapat őrzi 16 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát – és ezzel talán el is mondtuk a mai nap összes pozitívumát. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a szezon a DAC lehetőségeihez képest nem 100, hanem 150 százalékos volt, ám az európai kupaszereplésről még nem szabad álmodni. Fokozatos építkezésre van szükség, hogy nemzetközi szinten is helyt tudjon állni a csapat.

 

A DAC csapata és szurkolói 1 ponttal indultak haza a Tátra alól

 

Vida és Mervó láthatóan nagyon akartak, de tőlük is többre van szükség, Mészáros csereként nem tudott hozzátenni, Ljubicic a szezon végére úgy látszik elfáradt, sokat hibázott, László Csaba le is cserélte miután sárga lapja is volt. A kapusposzt pedig sürgős erősítést igényel.

 

Ettől függetlenül Hajrá DAC! Az utolsó fordulóban még jó lenne Rózsahegyről pontot hozni, hogy aztán kezdődhessen az építkezés a következő szezonban egy megerősített kerettel és új ambíciókkal.

 

A DAC mélyről jött fel, László Csaba érkezésekor mint ismert, kiesőhelyen volt, mostanra viszont ott van stabilan a 6. hely környékén. Van mire alapozni, hogy folytatódhasson a megkezdett kemény munka.

 

A mérkőzés összefoglaló videója:

 

 

A Fortuna Liga 32. fordulójának eredményei:

 

forrás: fortunaliga.sk/reprofoto

 

A tabella állása a 33. forduló előtt:

 

forrás: fcdac.sk/reprofoto

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

 

Sároseperjes-DAC 1:1 (élő tudósítás)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!