Poprádon rendezték ma a Slovnaft Cup döntőjét, melyen az élvonal második helyén álló Slovan a másodosztályú Szakolcával (Skalica) mérkőzött. A Slovan 1:0-ás első félidőt követően végül 3:0-ra győzött. Ez azt jelenti, hogy az első liga negyedik helyezettje is előselejtezőt játszhat az Európa Ligában, a Slovan ugyanis kupagyőzelmével már kvalifikálta magát a nemzetközi kupában.

 

A mai mérkőzés első félidejében a Slovan szerb hátvédje, Milan Rundič volt eredményes. A második játékrészben először honfitársa, Aleksandar Čavrič növelte az égszínkékek előnyét, majd a guineai Seydouba Soumah állította be tizenegyesből a végeredményt. Priskin végigjátszotta a mérkőzést.

 

A Slovannak ez a hetedik kupagyőzelme az önálló Szlovákia történetében.

 

 hirdetes_810x300  
A DAC szurkolótábora. Kép: Körkép.sk

 

Bennünket azonban jobban érdekel, hogy a DAC számára így továbbra is reális az európai kupaszereplés. Ehhez a negyedik helyet kell megszerezniük László Csaba védenceinek a Fortuna ligában, akiket fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont választ el a kitűzött céltól.

 

Még minden lehetséges

 

A DAC a következő négy fordulóban elvileg még 12 pontot szerezhet. Legközelebb, vasárnap Aranyosmaróton lép pályára. Utána otthon fogadja az előttük tanyázó Podbrezovát, majd az utolsó előtti fordulóban az utolsó előtti helyen álló eperjesiekhez látogat.

 

A 33. fordulóban végül a jelenleg 5. Helyen álló Rózsahegyiek ellen fejezi be a bajnokságot.

 

A sorsolás nem könnyű, de a DAC nagy küzdő, így még minden lehetséges.

 

Körkép.sk/Webnoviny.sk

 

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!