A pénteki Új Szó hazudott. Háborúról, kirekesztésről írt Esterházy János budapesti szoboravatásáról szóló tudósításában,  durván, etikátlan módon ferdítetve el a valóságot olvasói előtt.

„Esterházy-szobrot avattak Budapesten  – „barátok közt“ címmel tájékoztatott a rendezvényről a monopolhelyzetben levő napilap. “Berényi háborúról beszélt, a Hídat nem hívták“ – fogalmazva cikkében Veres István.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Egy felemelő, méltóságteljes, megtartó gondolatokkal teli eseményt állítva be negativista, rosszindulatú, hazug módon olvasóinak. Lelkiismeretlenül.

Veres István pénteki Új Szós cikke (alább) az MKP hivatalos tiltakozását is kiváltotta.

EJ
A május 17.-i Új Szó ominózus cikke

A (…) tudósítás az Esterházy-szobor avatásáról már címében hamis, és személyemre nézve manipulatív, félrevezető és rendkívül káros állítást ad az olvasóknak elé. Azt hangsúlyozza, hogy az ünnepségen Szlovákiában zajló háborúról beszéltem. Ez így hazugság! A hangfelvétel a bizonyítéka az Új Szó hamis állításának. Küzdelemről beszéltem, és nem háborúról. Az Új Szó viszont valóban háborút szít hazug és ironizáló hangnemű cikkével.” – áll a párt közleményében. Hogy Berényi Józsefnek  igaza van, a beszéd hangfelvétele is alátámasztja.

 hirdetes_810x300  

Bajnai Gordon keze messzire elér

Veres István áldásos tevékenysége egyébként nem új keletű. Aki olvassa (még)  a napilapot, az megerúsítheti mindezt. Már Bajnai Gordon és Bugár Béla, valamint Kelemen Hunor és Berényi József március 7-i dunaszerdahelyi megjelenését is sikerült úgy tálalnia és összemosnia, hogy az olvasó számára abból nem volt világos, hogy az MKP elnöke és Bajnai Gordon akkor sem találkoztak. Ezt követte a májusi Bajnai kosár, melyet  nehéz megemésztenie a képen látható tandemnek.

Szigeti_Bajnai
Bajnai Gordon és felvidéki kampányfőnöke, a Kalligram könyvkiadó igazgatója és az Új Szó szerkesztőbizottságának elnöke, Szigeti László. (Kép: Somogyi Tibor, ujszo.com)

Ha valaki a túlerővel szemben küzd, ötszázezer az ötmillióval szemben – időnként, akkor még fontosabb, hogy legyen egy olyan ember, aki hasonló helyzetben el tudta utasítani a szélsőségeket. Aki éppen a már említett keresztény élete miatt, az értékekhez való ragaszkodása miatt tudott nemet mondani a szélsőségekre. Nekünk, felvidéki magyaroknak ma ez egy külön kihívás.” – szól az Új Szó által kiforgatott ominózus Berényi gondolat.

Veres Istvánnak is ajánlatos lenne megfogadnia, és nem háborús viszonyokat látni abban, ami valójában a megmaradásunk érdekében zajló küzdelemről és az egységes honi magyar politizálás fontosságáról szól.

BJ_USZ
Az Új Szó felemás, május 18.-i helyreigazítása

Király Zsolt

Nyitókép: buzera.com

További ajánlott cikkek:

1. Peter Morvay, a SME és az újságírás szégyene

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!