A közmédia Sugárzási Tanácsának elnöke hivatalosan is megerősítette portálunknak, hogy elfogadták beadványunkat, melyet a Pátria rádió ügyében tettünk. A közrádió nemzetiségi adójának Most-Hidas politikai elfogultságának vizsgálata így bekerül a Tanács következő üléseinek napirendi pontjai közé.

 

Minderről Marta Danielová, a Tanács elnöknője tájékoztatta portálunkat.

 

A Sugárzási Tanács beadványunkra küldött válasza. Kép: Körkép.sk

 

A beadványunkban szereplő másik panasz, a Pátria rádiót vezető Lovász Attila minősíthetetlen, trágár nyilatkozata Václav Mika vezérigazgató és az RTVS Tanácsa fogja tárgyalni.

 hirdetes_300x300  

 

Amint arról korábban már beszámoltunk, Az elmúlt napokban a Körkép.sk hivatalos beadvánnyal fordult Václav Mika, az RTVS (szlovák közmédia) vezérigazgatójához, valamint a Tévé- illetve Sugárzási Tanács vezetőjéhez és azok magyar nemzetiségű tagjaihoz.

 

Pék Zoltán, a Sugárzási Tanács magyar tagja. Kép: Felvidek.ma

 

Levelünkben vizsgálat megkezdésére szólítottuk fel az illetékeseket a Pátria rádió politikai elfogultsága miatt, valamint annak kapcsán, hogy a közmédia nemzetiségi műsorainak főszerkesztője a Körképnek adott interjújában Szilvássy műsorvezetését vulgarizmusoktól és fenyegetésektől sem riadva vissza teljesen elfogadhatónak tartja.

 

Václav Mikához és az RTVS szakmai tanácsainak tagjaihoz címzett beadványunkban az alábbi ügyekben kértünk állásfoglalást:

 

1. A rádiós stúdióbeszélgetésben elhangzottak megfelelnek-e a közszolgálati médiával szemben támasztott követelményeknek, és ha nem, akkor milyen következményei lesznek a történteknek?

2. Megengedhet-e durva, vulgáris hangnemet egy közszolgálati média vezetője a sajtó munkatársával szemben és tájékoztatást kértünk arról, hogy milyen esetleges lépéseket foganatosít, hogy ez ne ismétlődjön meg.

 

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: televizio.sk

 

További ajánlott írások:

 

A Körkép.sk a közmédia vezérigazgatójához és szakmai tanácsaihoz fordult a Pátria rádió politikai elfogultsága és Lovász Attila trágárkodása miatt

 

Botrány a Pátriánál. Lovász Attiláék már nem is leplezik, hogy a rádió a Most-Hidat segíti

 

Ez egy f.szság! Lovász Attila a Körképnek a Pátria rádió részrehajlásáról (Interjú)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!