Frissítve: 11.55 A Körkép.sk kiadóhoz közeli forrásokból úgy értesült, hogy az Új Szó és a Vasárnap hamarosan 100 százalékos Penta tulajdonba kerülnek.

 

Az erről szóló hivatalos bejelentés rövidesen várható.

 

Nevük elhallgatását kérő forrásaink szerint az Új Szót és a Vasárnapot hamarosan 100 százalékban átveszi a Petit Presstől a News and Media Holding, mely a Penta befektetési csoport tulajdona.

 

 hirdetes_300x300  

A Sme függetlensége erősödik, az Új Szóé végleg elveszik

 

A Sme-t viszont forrásaink szerint a változás annyiban érinti, hogy a Penta részesedése a kiadóban az eddigi 45 százalékról 40 százalékra csökken.

 

Mint ismert, a Penta 2014 októberében szerzett 45 százalékos tulajdonrészt a többek között a Sme-t, az Új Szót és a Vasárnapot is kiadó Petit Pressben.

 

Stop az esetleges magyarországi befektetőknek

 

A mostani változásokkal kapcsolatos további információ, hogy értesüléseink szerint az eladási szerződés egyik kitétele, hogy a Penta évekig nem adhatja el az Új Szót és a Vasárnapot. Egy esetleges magyarországi felvásárlás így a közeljövőben nem lehetséges.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, az Új Szó súlyos gondokkal küzd, A napilag Most-Hidas pártpropagandájára ugyanis tartós példányszámcsökkenéssel reagálnak az olvasók.

 

A Trend időközben szintén megírta, hogy míg a SME esetében a tranzakció erősíti a Pentától való függetlenséget, az Új SZó és a Vasárnap teljes mértékben a befeketetői csport tulajdonába kerül, mely a régiós tartalom erősítését tervezi a magyar nyelvű sajtótermékekben,

 

Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

További ajánlott írások:

 

Kiállás vagy megalkuvás? A SME és az Új Szó esete a Pentával

Súlyos gondok az Új Szónál – Hidas pártpropagandára tartós példányszámcsökkenéssel reagálnak az olvasók

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!