Saját arénájában vendégként lép ma pályára a DAC. A Nagymihály elleni mérkőzés 19.00 órakor kezdődik. A furcsa helyzet oka, hogy a zempléniek stadionja felújítási munkálatok miatt átmenetileg nem használható.

 

A DAC jó sorozatot tudhat maga mögött, hiszen utolsó két bajnokiját (egyet otthon, egyet idegenben) megnyerte és immár 11 mérkőzés óta veretlen. A Slovan és a Trencsén után most Nagymihályt kell legyőzniük.

 

A nagymihályiak legutóbbi hat mérkőzésüket idegenben vívták, ezeken összesen 7 pontot gyűjtöttek, formájuk azonban emelkedő – míg a sároseperjesi Tatrannal döntetleneztek, addig az utolsó két fordulóban a DAC-hoz hasonlóan ők is 3-3 pontot szereztek, mégpedig Zólyombréző és Aranyosmarót ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Amennyiben a DAC ma győz, immár 12 mérkőzésre bővül a veretlenségi sorozata, 2016 november 6-a óta ugyanis egyszer sem veszítettek bajnoki mérkőzésen.

 

[stw]

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

Profi megoldás a vezérszurkolóknak és a dobosoknak

 

A szurkolók már többször bizonyítottak. A felejthetetlen és hatásos szurkoláshoz ugyanakkor elengedhetetlen a vezérszurkolók és a dobosok „komfortja”. Ehhez nyújt segítséget a klub újítása, melyet a mai Nagymihály elleni meccsen már fel is avatnak.

 

 

A DAC és a Slovan is komoly pénzbüntetést kapott

 

Miután a rendőrség lezárta a DAC-Slovan mérkőzés vizsgálatát, a liga is kirótta büntetéseit. Ez alapján a DAC 3.000, míg a Slovan 4.000 eurós büntetést kapott. Ezen felül a pozsonyiaknak a vendégszektorban keletkezett károkat is meg kell téríteniük, ami szintén négyezer euró körüli.

 

A fegyelmi bizottság döntése szerint a DAC a hazai szektorban használt pirotechnikai eszközök és a szurkolók vulgáris megnyilvánulásai miatt kapott büntetést, míg a Slovan a pirotechnikai eszközök használatáért, a vulgáris megnyilvánulásokért és különböző tárgyak pályára dobálásáért fizethet.

 

Ezen felül a poszonyiaknak további óvintézkedéseket is foganatosítaniuk: a Nagyszombat elleni meccsen, valamint a Szakolca elleni kupadöntőn a Slovannak saját rendezőket, biztonsági szolgálatot és a szurkolók rendezett közlekedését kell biztosítania.

 

Már vasárnap eldől ki lesz a bajnok?

 

A Fortuna Liga 28. fordulójának slágermeccse (persze nem a DAC-szurkolók szerint) a Slovan-Zsolna összecsapás, melynek kimenetele akár el is döntheti a bajnoki kupa sorsát. A Zsolna jelenleg 10 ponttal vezet a Slovan előtt, utóbbi ráadásul egy meccsel többet is játszott. Amennyiben ma a vendégek nyernek, úgy a Zsolna megszerezheti a bajnoki címet.

 

forrás: fortunaliga.sk

 

Úton az Európa Liga felé?

 

A sima pontszerzésen kívül nagyobb tétje is van a DAC hátralévő Fortuna ligás mérkőzéseinek. A sárga-kékek jelenleg a tabella 7. helyén állnak, alig 6 ponttal lemaradva a dobogó harmadik helyétől.

 

A Slovnaft Cup győztesének járó trófea, forrás: sport.sk

 

A Fortuna iga kiírása szerint a bajnok a Bajnokok Ligájában, míg a második és harmadik helyezett (jelen esetben egyelőre a Slovan és a Rózsahegy) az Európa Ligában szerepelhet. A Slovan ugyanakkor eljutott a Slovnaft Cup döntőjébe, ahol a Szakolca lesz az ellenfele. Amennyiben a Slovan nyer, úgy az Európa Liga UEFA 2017/18-as idényében szerepelhet, ezzel a Fortuna Liga 4. helyén végző csapat is nemzetközi szerepléshez juthat.

 

Jelen állás szerint a harmadik és a negyedik helyre 5 csapat is pályázik, mégpedig a Rózsahegy, Zólyombrézó, Trencsén, Nagyszombat és a DAC.

Sorosolása alapján erre a legesélyesebb a Trencsén.

A rózsahegyiek előtt még hat mérkőzés áll, ebből csupán kétszer játszhatnak otthon.

 

forrás: fcdac.sk

 

A DAC bár ma „vendégként” lép pályára, mégis a hazai közönség teljes támogatásával. A main kívül még 5 mérkőzés van hátra a sárga-kékeknek, ebből 2 alkalommal otthon, háromszor idegenben játszanak.

 

Az, hogy a Rózsahegy és a Trencsén már csak 5 mérkőzést játszik, a DAC malmára hajthatja a vizet. Mivel a harmadik helyért küzdő csapatok közül hárommal is találkoznak a dunaszerdahelyiek, az esetleges győzelmek ezetén akár az európai kupaszereplés sem teljesen reménytelen a sárga-kékek számára.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!