Amikor a kormány éjszaka tárgyal a saját javaslatáról…

 

A kormány úgy döntött, hogy gyorsított eljárásban tárgyalja meg a Mečiar-amnesztiák eltörlését indítványozó sajátos megoldását. Egyben arról is határoztak, hogy a parlamenti ülés éjszaka is folytatódhat.

 

Elég nagy problémának tartom, hogy a kormánykoalíció egy tépkedős naptárként tekint a Szlovák Köztársaság Alkotmányára, és azt is, hogy gyorsított eljárásban foglalkoznak az egésszel. Miközben az igazságügyi miniszter egyetlen törvényes érvvel sem tudta indokolni, hogy miért döntött a kormány a gyorsított eljárás mellett.

 

 hirdetes_810x300  


Ha jól emlékszem, legutóbb 1994-ben, még Mečiar idején fordult elő utoljára, hogy a kormány éjszaka tárgyalta meg saját javaslatát. Azt az estét azóta is a hosszú kések éjszakájaként emlegetjük. Bocsássa hát meg nekem mindenki, hogy emiatt nem tudom komolyan venni a mostani koalícó őszintének beállított igyekezetét.

 


Sokkal inkább úgy érzem, hogy a három kormánypárt inkább a normális párbeszédet próbálja elkerülni az éjszakai trükközéssel.
És hogy eltereljék a figyelmet az amnesztiákról, most belekötnek Andrej Kiska államfőbe, mert az elnök repülővel közlekedik.

 

Facebook/Simon Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!