Igor Matovičot nem lesz olyan könnyű kizárni a parlamentből, mint ahogy az elsőre tűnik. A koalíció elevenebb tagjai tudják, hogy szükségük van Matovičra, mint a Fico-kormány egyik alappillérére. A cementre, ami összetartja az egész kormányt.

(…)

Matovič elűzésére a szavazatok száma éppen elég. Hiszen egy bolond, egy kézigránát, ami nem tudod, hogy mikor robban fel az ember kezében. Az utolsó hónapokban megszállottan sértegette (nem kritizálta, hanem sértegette) Ficót, Dankót, Bugárt, Beblavýt….Tehát az alkotmányos többséget. Paradox módon azonban éppen Matovič destruktív természete az, ami most megmentheti őt.

 

Fico trükkjei

 

 hirdetes_810x300  

Amikor egy évvel ezelőtt Fico tárgyalásokat folyatott a kormány összeállításáról, akkor Dankót, Ficót és Procházkát Matovičcsal „zsarolta”. Amikor túlságosan merész kéréseik voltak, akkor Fico az asztalra csapott, és felszólította őket, hogy tessék csak, kockáztassák meg az idő előtti választásokat. Vagy menjenek, és beszéljék meg az új kormány összeállításának részleteit Matovičcsal.

 

Ugyanez megismétlődött a januári és a februári koalíciós kríziskor is, amikor kirobbant a botrány az energiaárak növekedése miatt (…).

 

Amikor a koalíciós tanácsban Danko azon lovagolt, hogy több befolyást akar az energetika terén, akkor Fico közbelépett. Dankot állítólag felszólította arra, hogy álljon ki az újságírók elé, és jelentse be, hogy válságban, a bukás szélén van a koalíció. Vagy talán azért, hogy elmagyarázza nekik, hogy miképpen is képzeli el az új kormányt a Matovič-fél „jobboldallal” (….) Danko rögtön befogta a száját.

 

„Máshogy nem lehet”

 

(…) Matovič maga lett a varázsszó .

 

Amikor Dankónak és Bugárnak rossz pillanata van – és amikor egy új kormány bűnös ábrándjain rajtakapják őket – elég megmutatni nekik Matovič portréját, és sírva futnak Ficóhoz.

 

(…) Matovičra éppen ott van szükségük, ahol van. Olyannak, amilyen. És ha véletlenül valaki megfékezi vagy kényszerzubbonyba kényszeríti, akkor Fico és Bugár lesz az első, akik kiszabadítják őt.

 

Aktuality.sk, Dag Daniš: Matoviča sa nemôžu len tak zbaviť

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!