A kormányfő bypass-t kapott, felépülése hónapokat vehet igénybe. Feltételezem, hogy a kórházi ágyon felmerülő kérdés közül az ember számára, aki már a másvilágon is lehetne, az egyik ez: „A fenébe is, mire megyek a sok pénzzel, ha meghalok?“

 

Nem szabad ember

 

Robert Fico kormányfő hivatalosan aránylag szegény ember, ahogy az egy igazi szociáldemokratához illik. (…) Hivatalosan. Nem hivatalosan láthatjuk a lakását, mely annyiba kerül, amennyit egész életében megkeres, luxusautót, még drágább karórákat és a többit (…)

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák nyomozóhatóságokon kívül csak a vak nem látja és a süket nem hallja, hogy a miniszterelnök bevételei többszörösen meghaladják a hivatalos fizetését.
Nem gondolom, hogy Robert Ficonak Belizben, a saját nevén vannak offshore számlái. Nem ennyire buta. Az ilyen dolgokat az oligarchák biztosítják. Akiknek mindenféle bizonyítékok áll rendelkezésükre, így a kormányfő nem szabad ember a döntéseiben.

 

Nem kell ugyan vakon követnie a parancsokat, de az „együttműködést.“ azért elvárják tőle. Például, hogy nagyvonalúan szemet huny 150 korrupciós ügy felett (…)

 

Lehetőség lelépni

 

Az első remek lehetőség a menekülésre az államfőválasztás volt. Ami nem jött össze (…) Most itt a második lehetőség, bár a bypass nem egy kellemes dolog. Úgy sincs már mit elérnie a politikában (mert elért mindent). A belső hangom azt mondja, hogy sem ő, sem az unokái nem fognak nélkülözni.

 

A Pravdában megjelent interjú Pálko szívsebésszel az első fecske lehet arra vonatkozóan, hogy a kormányfő a politikából való távozását tervezi.

 

De nem muszáj, hogy ez így legyen. Mint ahogy az sem biztos, hogy kap harmadik esélyt a távozásra. Kívánok hát a miniszterelnöknek mielőbbi gyógyulást és megfelelő döntést. Szlovákia nélküle és a 150 korrupciós ügyek nélkül valahogy boldogul.

 

Hospodárske Noviny – Richard Sulík: Dobrý dôvod to zabaliť

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!