Nyilván az őszi megyei választásokra is gondolva találkoztak az MKP vezetői Budapesten Orbán Viktorral, aki két lényeges bejelentést tett: a magyar kormány több tízmilliárd forinttal támogatná a dél-szlovákiai kistérségekben élő magyar kis- és középvállalkozókat. Ez jelentős segítség, ha a pénzek nem tűnnek el a konjunktúralovagok és a csókosok zsebében.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy pénzhiány miatt a Kárpát-medencében egyetlen magyar iskola sem szűnhet meg, ami ugyancsak kiemelkedően fontos elhatározás. Szó volt még határátkelők megnyitásáról, hidak, utak építéséről, remélhetően az Ipoly mentén és más, jobb sorsa érdemes régiókban is.

 

Mindez komoly muníció lesz a szlovákiai megyei választási kampányban, amely tulajdonképpen a magyar fővárosban el is kezdődött. Az MKP vezetői minden bizonnyal meghallgatták az ajánlásokat a voksolás előtti politikai lépésekről. Ezt a párt hazai internetes szócsövének tudósítása is megerősítette.

 

 hirdetes_400x285  

Orbán Viktortól a Körkép.sk azt kérdezte, tervezi-e a két párt a választások előtti együttműködést. Orbán Viktor elmondta, támogatják az MKP-t, mert a „vegyes párt: feloldódás, a magyar párt: megmaradás”. Világos válasz, több ténybeli hibával.

 

A szlovákiai magyarság lélekszáma sajnos akkor is csökkent, amikor még csak az MKP létezett. A Hídnak pedig nincs egyetlen olyan megnyilvánulása sem, amely az asszimilációt támogatná. Mindenesetre a folytatásról Menyhárték döntenek, a budapesti találkozó alapján is.

 

UjSzo.com, Ami a rostámon fennakad

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!