Bastrnák Tibor a Most-Híd parlamenti képviselője saját FB-os bejegyzése szerint merészen elment Saková belügyminiszter asszonyhoz, és beolvasott neki három fontos, sürgősen orvosolandó követelményt: a pirotechnikai eszközök korlátozását, Naszvad városi rangját és az érsekújvári tűzoltóság kétnyelvű feliratait.

 

A képviselő úr reméli, hogy hamarosan mindhármat kipipálhatja.

 

 

 hirdetes_300x300  

A pirotechnikai eszközök fejetlen és szabályozatlan használata (bár a helyi önkormányzatok ezt rendeletekben szabályozhatják) sok embert és házi kedvencet idegesít (saját tapasztalat vizslám számtalan elkóborolása ilyen alkalmak esetén). Első lépésben viszont azt kellene elérni, hogy a számarányunkat meghaladó régiókban ugyanolyan mennyiségben legyen kapható piros-fehér-zöld színárnyalatú házi tűzijáték, mint a piros-fehér-kék. Legalább ezt kell elérni, amíg a teljes petárdatilalom nem valósul meg. Ez alól pedig feltétlenül kivételt kell kérni a DAC hazai bajnoki labdarúgó mérkőzéseire!

 

A Komáromi járásnak ezek szerint már a járási székhely és Gúta mellett Naszvaddal meglesz a harmadik városi rangú települése, és ezzel beéri az Érsekújvári járást. Ezt Vörös Péternek, a vegyespárt újvári járásbeli illetőségű parlamenti képviselőjének nem szabadna eltűrnie, mert az 5068 főt számláló település mellett ott van az Érsekújvári járásban Udvard 5164 lakossal, sőt Tardoskedd is 5188 lakossal. Tessék intézkedni, Péter! El kell menni Sakovához!

 

A félreértések elkerülése végett én is tagja vagyok az Érsekújvár, így szeretlek FB-os csoportnak, sőt írtam is róluk, tevékenységük rendkívüli hasznosságát hangsúlyozva.

 

Kisbetűs egyenrangúság?

 

Pótolhatatlan a tevékenységük, számtalan esetben az városi önkormányzati fenntartású intézmények, hirdetések, információs táblák kétnyelvűségét intézik el sikerrel. Az állami illetékességűekre viszont nem ér el a kezük! Akkor jön Bastrnák képviselő! Előbb az érsekújvári kórház magyar feliratait intézte el, most majd a tűzoltóságét. Aztán jöhetnek a vizesek, gázosok, villanyosok, bár ezeket már privatizáltak, ezért nem lesz könnyű feladat, de a képviselő urat sem faragták puhafából.

 

Egyébként csak úgy zárójelben megjegyzendő, hogy sokkal egyszerűbb lenne ezt egy általános törvénnyel szabályozni mindenhol, ahol a kisebbségek aránya meghaladja, amit kell. Amennyiben pedig ilyen törvény létezik, akkor annak betartását kell csak számon kérni a hivatalokban, szervezetekben, intézményekben.

 

De így, részletekben „kiharcolni” a kétnyelvűséget sokkal látványosabb, be lehet osztani az egész választási időszakra. Ma a vasút, holnap a kórház, holnapután a tűzoltók, azután a vizesek, aztán jöhetnek a gázosok, villanyosok….

 

Nagyon szívesen megkérdezném a képviselő urat arról is, hogy Saková belügyminiszter asszonynál járva ezeknek a fontos dolgoknak – pirotechnikai eszközök használatának betiltása, Naszvad várossá nyilvánítása, magyar tűzoltó- feliratok – mellett véletlenül nem kérdezett-e rá Kuciak és mennyasszonya meggyilkolása ügyében folytatott nyomozás jelenlegi helyzetére? Mert ez is érdekel minket, meg a tisztességes Szlovákia is!

 

Bizonyára érdeklődött, hiszen kormánypárti képviselőként ő is érdekelt az ügy felderítésben, csak a gyors és hatékony nyomozás végett erről egyelőre nem beszélhet…A lőfegyver meg amúgy se pirotechnikai eszköz…

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!