Amint arról több hónapja a Körképen elsőként beszámoltunk, a Most-Híd süllyedő népszerűségének megállítására őrült lépésre szánhatja el magát. Bugár Bélát indíthatja államfőjelöltnek.

 

Solymos: Bugár a legjobb

 

A Most-Híd elnöke a kormányválság előtt már elismerte, hogy a párt saját felmérésben teszteli a lehetséges államfő jelöltjeit, a nevek egyike pedig maga Bugáré.

 

 hirdetes_810x300  

A pártelnök a múlt hétvégi televíziós vitaműsorban már beszédesebb volt. Elismerte, hogy pártja őt szeretné elnökjelöltnek.

 

Bugár Béla köztársaságielnök-jelölésével kapcsolatban a Körkép.sk megkérdezi olvasóit:

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A héten Bugár egyik fő szövetségese, Solymos László környezetvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy legszívesebben saját, nem pedig független államfőjelöltet indítanának, Bugár pedig jó megoldás lenne.

 

Mit akar az MKP?

 

A Körkép.sk decemberben, tehát jóval azelőtt, hogy a vegyespárt számára témává vált volna a kérdés, az MKP elnökét is kérdezte, hogy mi a stratégiájuk az államfőválasztás kapcsán. Menyhárt József akkor annyit mondott, hogy a párt magyar jelölt indítását tervezi. Hogy MKP politikusra, pártfüggetlen magyar személyre vagy a Most-Híd jelöltjére gondoltak, egyelőre talány.

 

A Körkép.sk úgy tudja, az egyik legkomolyabb felmerült név Bauer Edité volt, akivel a párt vezetői többször tárgyaltak, de az MKP korábbi EP-képviselője egyelőre nem vállalta a jelölést.

 

A Körkép.sk. megkérdezi olvasóit, hogy az alábbi felvidéki közéleti személyiségek közül kit látnának szívesen köztársaságielnök-jelöltként:

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Menyhárték mindenesetre december óta teljes passzivitásban vannak a kérdésben, egyetlen saját jelölt nevével sem jöttek elő. Helyzeti előnyük a Most-Híddal szemben (a vegyespárt legfeljebb reagálhatott volna) így azóta stratégiai hátránnyá vált (hogy ez mennyire tudatos vagy képességbeli probléma, most hagyjuk.)

 

A lobbi már lázasan kalkulál

 

Úgy tudjuk, Villa Rosa-s és DAC VIP-beli tervek szerint az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy olyan személyt találjanak, aki mögé a teljes felvidéki magyarság felsorakozhat. Csakhogy a Most-Híd számára létkérdés, hogy népszerűségük süllyedését megállítsák, így számukra Bugár indítása a legkézenfekvőbb megoldás.

 

Az erős magyar gazdasági lobbi számára is ő lenne az ideális alternatíva. De hogyan eladni mindezt a „turbómagyaroknak“, a gerincükhöz és tisztességükhöz ragaszkodó, a vegyespárt elnökéből annak árulása miatt a mai napig nem kérő magyaroknak? Ez lehet a magyarázata az elmúlt hetek, hónapok tanácstalanságának.

 

Ami egyelőre tudható, hogy az MKP „ELSŐSORBAN” saját jelölt indításában gondolkodik, a téma a párt hétfői Országos Elnökségi ülésén kerül napirendre, döntés pedig a júniusi Országos Tanács ülésén várható. Menyhárt és Őry a Körképnek nyilatkozva egyelőre minden alternatívát nyitva hagyott, a Most-Híd pedig június 9-i ülésén dönt saját jelöltjéről.

 

Két hét maradt még a mindenféle lobbira.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!