Először: csaknem minden felmérés azt igazolja, hogy a Smer már túl van a növekedési fázison (…) Röviddel a választások előtt a Smer mérsékelt csökkenésbe kezdett.

 

A Focus ügynökség szerint a Smer minden hónapban egy százalékpontot veszít választási előnyéből, 39 százalékról fokozatosan 37 százalékra csökken. Ezt a trendet más felmérések is megerősítik. A Median januári felmérése szerint például a Smernek 36 százaléka volt.

 

Fico pártját ugyanis elkezdte „kirabolni“ Danko SNS-e. Ez utóbbi a felmérések során 10 százalék fölé kúszott. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Ficonak meg kell állítania az SNS növekedését, amely könnyedén felfalja a Smer választóinak egy részét.

 

Vagyis: ha a Smer tovább zuhan, könnyen megeshet, hogy Fico a választások után túl gyenge lesz, és túlságosan függ majd az új koalíciós partnerek támogatásától. (…)

 

 

Ficonak választói mobilizálásához mindig szüksége volt ellenségekre. Ijesztgetett Dzurinda és Mikloš visszatérésével, ijesztgetett Radičovával, ijesztgetett „szélsőségesen jobboldali kormánnyal” és az „ellenséges média” összeesküvésével.

 

Ficonak ma nincsenek erős ellenfelei. Kihívói sem. Procházkát fő kihívóként nem ismeri el, kerüli a párbajt, nehogy mozgósítsa a Sieť választóit.

 

(…) A Smernek bizonyos tekintetben szüksége van arra, hogy a közvélemény-kutató ügynökségek alacsony százalékokat mérjenek – minthogy Fico veszélyben van, ostromolják és segítségre Van szüksége… és arra is, hogy Procházka ne tűnjön az ellenzék vezérének.(…)

 

Aktuality.sk, Komentár Daga Daniša: Prečo je Fico nervózny

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!