A választások óta nyolc képviselő alkotja a függetlenek csoportját. Úgy néz ki, ez nemsokára bővülni fog.

Procházka pártjának tragikus szétesése, és Boris Kollár családjából való  „rokonainak” távozása, valamint Simon Zsolt Most-Hídból való kilépése után úgy néz ki, hogy bővülni fog a független képviselők névsora. Ennek a bátor megfontolásnak több indoka is van.

 

Poliačik kiesett

 

Ősz elején kiesett az SaS vezetőségének oszlopos tagja, Martin Poliačikot a párt iskolaügyért felelős vezetője Branislav Gröhling helyettesíti.

 hirdetes_810x300  

Poliačik már korábban is megfogalmazott párton belüli kritikát. A liberális nézetei nem illeszkednek az egyre konzervatívabb irányhoz, ami a pártvezető nevéhez kötődik. Sulíkot se lepné meg, ha Poliačik már nem érezné magát kényelmesen saját pártjában.

 

Matovič pártja

 

Hasonló a helyzet az Egyszerű embereknél is. Igor Matovič már a jelölőlistánál is egy csodálatos ideológiai mixet kínált választóinak. A parlamenti mozgalmában ülnek konzervatívok és liberálisan gondolkodók is, egyedül a Fico elleni ellenszenv köti őket össze.

Matovič Sulíkkal egyre populistább politikai stílus képvisel (..) a párt liberális tagjai pedig lehet, hogy inkább csatlakoznának a hozzájuk hasonlóan gondolkodó kollégákhoz.

 

A liberalizmus zászlaja

 

Az elégedetlen liberálisok csatlakozhatnak egy Beblavýhoz hasonló ellenzékihez. Párt alapításához nem lennének elegen, de világos üzenetet küldenének a választóknak. A kulturális liberálisok Szlovákiában egy elfeledett választói csoport.

(..)

A liberalizmus földön fekvő zászlaját éppen egy ilyen, más pártokat elhagyókból  alkotott csoport tudná felvenni. (..) És ti mit mondtok erre, szlovák parlamenti liberálisok?

 

 

aktuality.sk – Komentár Mariána Sekeráka: Zemetrasenie v parlamente je na obzore

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!