Szlovákiában is elérhetővé vált a Netflix internetes tartalomszolgáltató. Tegnap 130 országban egyszerre indították el a szolgáltatást, köztük Szlovákiában, Magyarországon, Oroszországban és Indiában.

 

A 190 országban elérhető online televíziós szolgáltató 125 millió órányi tévés tartalmat tesz elérhetővé előfizetői számára. A programokat interneten keresztül, 7,99 és 11,99 eurós havidíj ellenében és reklámok nélkül nézheti a közönség – egyelőre azonban sem magyarul sem szlovákul nem elérhető a műsorszórás. Világszerte 70 millióan használják a szolgáltatást.

 

A Netflix üzemeltetője, a CES vállalat nem csak tartalomszolgáltatóként működik, állításuk szerint 31 sorozat illetve két tucat játék- és dokumentumfilm készítésében érdekeltek. Széles skálában készítenek stand-up felvételeket, és 30 saját gyártású gyermeksorozat is terítéken van az elérhető programok között. Az CES egyik legnagyobb sikerű sajátkészítésű sorozata az itthon is népszerű House of Card Kevin Spacey főszereplésével.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: www.worldtvpc.com
Fotó: www.worldtvpc.com

 

A Netflix szolgáltatása jelenleg 20 nyelven érhető el, és további 17 nyelvi lehetőséget készítenek elő.

 

A CES társtulajdonosa és vezetője, Reed Hastings úgy nyilatkozott, „Egy új globális internetes televízióállomás születésének vagyunk tanúi (…) Ezzel a lépéssel a fogyasztók bárhol a világon élvezhetik a filmeket és tévéműsorokat”. Majd hozzátette, hogy a Netflix „nem lesz elérhető a Krímben, Észak-Koreában és Szíriában. Ez az amerikai törvénykorlátozások miatt van így”.

 

HNonline.sk, Aktuality.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!