Igor Matovič, az OľaNO elnöke sajtótájékoztatón reagált Robert Fico kormányfő pénteki vádjaira, miszerint Matovič adócsaló, és törvénytelenül járt el 2008-ban cége eladásakor.

 

Az OľaNO elnöke elutasította a vádakat, köztük azt is, hogy az eladott cég könyvelését megsemmisítette volna, és azt állítja, hogy minden dokumentumot átadott a vevőnek, Pavol Vandáknak. Matovič a Vandák által tett vallomást (amely nem támasztja alá Matovič álláspontját) „ellentmondónak” és megtévesztőnek nevezte, és bejelentette, hogy Vandák ellen feljelentést tesz hamistanúzás és rágalmazás miatt.

 

„Soha semmilyen könyvelést nem tűntettem el. Az eladás napján mindent átadtam Vandáknak.” – nyilatkozta Matovič. Állítása szerint minden adót befizetett, kiemelte, hogy a könyvelés eltüntetése az egyéni vállalkozót nem mentesíti az adó befizetése alól, csupán egy másik módszer alapján rója ki rá azt az adóhivatal, rendszerint magasabb értékben, mint egyébként tenné.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič nyilvános párharcra hívta a kormányfőt: Hazugságvizsgálatra, ahol ő fog válaszolni az én kérdéseimre, és én az övéire“. Matovič 121 millió szlovák koronát ajánl neki azért, ha kormányfő elfogadja a kihívást.

 

Az OľaNO elnöke szerint Robert Fico pénteki bejelentésével próbálja elterelni a figyelmet a pedagógusok sztrájkjáról, a nővérek tiltakozásától és a napokban őt ért vádakról, miszerint aránytalanul nagy támogatásban részesítette Pavol Kostka klinikatulajdonos vállalkozását. Ez utóbbi esetben Fico és Kostka kapcsolatát Kostka nyilatkozata tárta fel, mikor kiderült, hogy azt Fico asszisztense írta meg.

 

Teraz.sk

Nyitókép: parlamentnelisty.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!