Rendes országokban a politikusok képesek felelősséget vállalni önmagukért, nálunk ez nem működik

 

– jelentette ki Andrej Kiska köztársasági elnök.

 

A kormánynak és a köztársasági elnöknek valószínüleg eltér a véleménye a Kaliňák-Bašternák ügyről.

 

Míg Kaliňák szerdán arról számolt be, hogy senki nem kérte a távozását, addig Kiska a képviselők előtt kijelentette, hogy a belügyminiszternek le kellene mondania.

 

 hirdetes_810x300  

A politikai tanulság levonása egy ügyet sem old meg, arra csak az egyszerű tisztesség képes, mely hatására megnyugszik a közvélemény és lehetővé válik a felelős szervek számára a munka. Így működik ez olyan országokban, ahol igazságos a rendszer és tisztességes a politikai kultúra. De ez Szlovákiában nincs így

 

– monda Kiska, a Kaliňák-Bašternák ügyről, mely szerinte ma az elsőszámú politikai téma.

 

A államfő beszéde során nem monda ki közvetlenül Kaliňák nevét.

 

A szlovákok, Kiska szerint, egy rosszul sikerült valóságsóval találták szembe magukat, ahol arról szavazhatnak, hogy valaki lemond-e vagy sem.

 

És ahol választaniuk kell, milyen részleges információknak és politikai kijelentéseknek hisznek. Ez a hit és bizalom olyan formája, melyet nem várhatunk el az emeberektől

 

– monda az elnök.

 

A képviselőket, a kormányt és a politikai pártokat Kiska felszólította, hogy találjanak olyan intézményi és politikai megoldást, mely visszaadja az embereknek a reményt, a hitet, és az önbizalmat.

 

Hitet, reményt és önbizalmat,hogy lényegében kizárható, hogy a politika valaha újra a beleszóljon az adóhivatal és a rendőrség munkájába – és, hogy semmilyen törvénysértés nem marad kivizsgálatlan és büntetés nélküli – fejtette ki véleményét Kiska.

 

forrás: aktuality.sk

nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!