A közszereplők és nem közszereplők többsége is tényként kezelik, hogy a rendőrség átpolitizált, egyes csúcspolitikusok pedig saját érdekeik szerint használják, nincs valódi ellenőrzés felette. A rendőrség mára olyan mértékben kompromittálódott, annyira elvesztette az emberek bizalmát, hogy már maguk a rendőrtisztek is változást szeretnének.

 

Hétről hétre emberek százai, ezrei tüntetnek a Bonaparte lakáskomplexum előtt Robert Kaliňák belügyminiszter leváltását követelve a Bašternák-ügyben játszott szerepe miatt, és azért, mert első körben a rendőrség mosta tisztára a nevét.

 

Ugyanez a rendőrség jár el ma a B.A. Haus ügyében is, ahol a két említett úriember közti pénzügyi tranzakciók törvényességét nyomozzák. Bašternákot egyúttal áfacsalással is gyanúsítják, amelynek szálai egészen a belügyminisztériumig nyúlnak (érintett lehet a pénzügyminisztérium alá tartozó Pénzügyi Főigazgatóság is).

 

 hirdetes_810x300  

A független és elfogulatlan rendőrség igénye sosem volt ennél időszerűbb. A rendőrségi szakszervezeteknek pedig saját elképzeléseik vannak, hogyan lehet azt elérni, hogy senki se nevezhesse őket a politikusok bábjának.

 

Bár a NAKA rendszeresen hajt végre akciókat a szervezett bűnözés ellen, fő profiljától merőben eltérő ügyekre is rávetette magát. Ilyen volt például Jozef Rajtár parlamenti képviselő asszisztensének, Filip Rybaničnak a letartóztatás, akik banktitkot sértett - belelesett a belügyminiszter számlakivonataiba. Forrás: Aktuality.sk
Bár a NAKA rendszeresen hajt végre akciókat a szervezett bűnözés ellen, fő profiljától merőben eltérő ügyekre is rávetette magát. Ilyen volt például Jozef Rajtár parlamenti képviselő asszisztensének, Filip Rybaničnak a letartóztatása, aki banktitkot szegett meg – belelesett a belügyminiszter számlakivonataiba. De ne feledjük a dunaszerdahelyi magyarverést sem, mikor a rohamrendőrök szorították sarokba  a magyar szurkolókat a Slovan-DAC meccsen, 2008-ban. Forrás: Aktuality.sk

 

Rendőrségi Tanács?

 

A szakszervezetek szerint egy rendőrségi igazságügyi tanács lenne az egyik lehetséges megoldás.

 

„Prioritásaink közé tartozik a Németországban működő testületekhez hasonló igazságügyi tanács létrehozása. Tagjai a rendőrségi tanácsból kerülnek ki, ezek a testületek bírálnák el az összes személyi kérdést, és amit elfogadnak, azt a feljebbvalóknak is el kellene fogadniuk.”

magyarázta a rendőrségi szakszervezetek vezetője, Marián Magdoško.

 

Németországban ezek a tanácstestületek döntenek az új rendőrök felvételéről, előléptetéséről, áthelyezéséről vagy elbocsátásáról, de a fegyelmi ügyekről is.

 

A szakszervezeti vezető abban reménykedik, hogy a változásokat lehetővé tevő szolgálati törvény módosítása már jövőre hatályba léphet.

 

613051_futbal-slovan-crvena-zvezda-belehrad-bratislava-policia-policajti-tazkoodenci_cohaladas
A rendőrségi állományt tekintve szinte nagyhatalom vagyunk. A csehországi belügyminisztérium tanulmánya szerint csak öt uniós országban jut több rendőr egy lakosra, mint nálunk: Ciprus, Portugália, Spanyolország, Málta és Csehország. Forrás: Cohladas.sk

 

A kormányprogramban is szerepel

 

Az országos rendőrfőkapitány nagyobb mértékű függetlenítése a belügyminisztertől a kormányprogramban is szerepel. A tervek szerint a rendőrfőkapitány a változtatások (ha eljut idáig a koalíció) után közvetlenül a parlament alá fog tartozni. Leváltása sem lenne olyan könnyű, mint eddig, mert törvényben szabnák meg a szükséges indokokat.

 

De nem csak a rendőrség átpolitizáltságának megszüntetése fontos, meg kell oldani a szolgálati előmenetel és karrierlehetőségek, a belső ellenőrzés kérdését, illetve az állomány stabilitásának bebiztosítását.

 

20151020_PoliciaV4_Odchod_9143294443-660x330_priekopnik_sk
Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter a macedón határ védelmére kiküldött rendőrökkel. Külföldön legalább nem válhatnak a belpolitika eszközévé. Forrás: Priekopnik.sk

 

Nincs valódi belső ellenőrzés

 

Ma ugyanis a rossz útra tért rendőrök után más rendőrök nyomoznak, és a kvázi belső ellenőrzés feje megint csak közvetlenül a belügyminiszternek felel. Jana Dubovcová ombudsman élesen kritizálta ezért a hatóságokat. Arra, hogy a belső ellenőrzés munkája nem lehet objektív, ha a belügyminiszter hatókörébe tartozik, több nemzetközi szervezet is figyelmeztetett a múltban.

 

A problémát jól szemlélteti Štefan Harabin esete, aki arra hivatkozva, hogy a belügyminiszter belső ellenőrzési szerve törvénytelenül működik, szabadon engedett három, korrupció miatt elítélt rendőrt. Az üggyel a Legfelsőbb Bíróság is foglalkozott, a taláros testület – egy szavazatkülönbséggel – végül úgy döntött, a belső ellenőrzés nem törvényes, vagyis a három korrumpálódott rendőr szabadlábon maradhatott.

 

Robert Kaliňák 2012 májusában kinevezi Tibor Gašpart országos rendőrfőkapitánnyá. Ha akarja, vissza is hívhatja, különösebb indoklás nélkül. Forrás: Topky.sk
Robert Kaliňák 2012 májusában kinevezi Tibor Gašpart országos rendőrfőkapitánnyá. Ha akarja, ugyanilyen könnyedséggel vissza is hívhatja, különösebb indoklás nélkül. Forrás: Topky.sk

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!