A szeptember 16-án esedékes pozsonyi EU-csúcs soha nem látott forgalomkorlátozásokat idéz elő a fővárosban. A legmagasabb biztonsági intézkedések mellett megvalósuló találkozó miatt a Pozsonyban élőket és a fővárosba ingázókat arra kérik, hogy az említett napon korábban induljanak útnak, hogy még idejében elérjék uticéljukat.

 

Mivel a találkozó magas rangú résztvevőinek biztonsága érdekében korlátozni fogják a forgalmat, a belügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy szeptember 16-án, a sofőrök, ha csak tehetik, ne autóval közlekedjenek, vagy ha mégis, minimalizálják útjukat a fővárosban.

 

Az összes hidat lezárják

 

 hirdetes_810x300  

Lehetetlen lesz megközelíteni délelőtt a pozsonyi repülőteret, a D1-es autópályát is blokkolják, ráadásul az összes pozsonyi hidat egyidőben zárják le a csúcs résztvevőinek szállításának idejére, amire feltehetően péntek délután 13:00-14:00 között kerül majd sor. A belügyi tárca szerint nagyjából negyed órára a gyalogosok sem léphetnek a pozsonyi hidakra (SZNF Híd, Öreg híd, Apollo híd, Kikötői híd).

 

lme2eo4ltcxriwmw99wz7q-bratislavsk-obchvat
Úgy tűnik, a kormány, ha tehetné, kiürítené az egész fővárost. Forrás: Aktuality.sk

 

Hogy a pozsonyiak és a fővárosba ingázók ne kapjanak gutaütést a példátlan korlátozások miatt, Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere a pénteki napra ingyenessé teszi a tömegközlekedést a fővárosban.

 

Robert Fico arra kérte a lakosságot, hogy amennyiben tehetik, ne is utazzanak a fővárosba, és türelemre intett.

 

A korlátozások pénteken a reggeli órákban kezdődnek, a találkozó küldöttjeinek a pozsonyi M.R. Štefánik Repülőtérről a Pozsonyi várba történő szállítása okán. A küldöttségek szállításának idejére lezárják a D1-es autópálya elkerülőjét Aranyhomoktól (Zlaté Piesky) a SZNF Hídig, ugyanígy lezárják a Galvani, a Gagarin és a Bajkál utcákról az autópályára vezető utakat, továbbá az Einstein utcát, az SZNP Hidat Pozsonyligetfalu irányából, a Óvárosi (Staromestská) utcát az Óváros irányába, a Hodža teret és a Védcölöp utcát (Palisády u.) mindkét irányban egészen a Pozsonyi várig.

 

Idézte a Teraz.sk a belügyminisztérium illetékes szóvivőjét, Andrea Dobiášovát múlt héten. Dobiášová hozzátette, hogy a küldöttségek szállításának ideje alatt nem lehet majd megközelíteni, sem elhagyni a pozsonyi repteret. Az Iváni utcát (Ivánska ul.) is lezárják mindkét irányban az Avion bevásárlóközponttól kezdődően.

 

A D1-es autópálya személyautó-forgalmát elterelik Aranyhomoktól a város irányába, a Szenci (Senecká), a Rozsnyói (Rožňavská), a Nagyszombati (Trnavská) illetve a Pozsonyszőlősi (Vajnorská) utcákra.

 

A D1-esen a teherforgalmat leállítják a jobboldali sávban, illetve a forgalom körülményeitől függően átengedik a városon alternatív útvonalakon.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!