Holnap (november 4.) megyei választások lesznek Szlovákiában, ám nem mindenhol tartják be a kampánycsendet. Van, ahol ügyeskednek a politikusok.

 

A Körkép.sk értesülései szerint az Érsekújvári járásbeli Bajta községben történt ilyen eset. A 48 órás moratóriumot megsértve csütörtök délután 15:00 körül a község hangosbemondóin keresztül hirdették ki a Most-Híd megyei választási kampány-hanganyagát. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az érintetteket.

 

Benkó József független polgármester kérdésünkre elmondta, hogy csütörtökön nem tartózkodott otthon, így csak ma értesült a problémáról. Elismerte, hogy valóban a moratórium ideje alatt játszották le a hanganyagot, mely Bugár Béla pártjára való szavazásra biztatott.

 

 hirdetes_810x300  

„A hirdetésekért felelős községi alkalmazott követett el hibát, nem vette figyelembe a kampánycsendet. (…) Elnézést kérünk mindenkitől, akit ezzel esetleg megsértettünk. A mulasztás miatt valószínűleg megrovásban részesítjük az alkalmazottunkat”

 

A polgármester hangsúlyozta, hogy a faluban több politikai párt és független jelölt is kért hasonló hirdetést, állítása szerint soha nem tettek különbséget a megrendelők között.

 

MKP – Most-Híd szembenállás falun belül

 

Az ügy azonban nem ilyen egyszerű. A Körkép.sk az MKP és a Most-Híd helyi szervezeteinek vezetőit is megkereste az esettel kapcsolatban.

 

Sztruhár Györgytől, az MKP bajtai helyi szervezetének elnökétől megtudtuk, hogy a hibát vétő községi alkalmazott, H. Beáta a Most-Híd helyi klubjának elnökasszonya és egyben a helyi választási bizottság jegyzőkönyvvezetője is.

 

Sztruhár szerint az MKP helyi szervezete nem tartja korrektnek ezt a fajta hozzáállást.

 

„Tudni kell, hogy a közelmúltban az MKP és a Most-Híd kapcsolata, egymásnak feszülése már több konfliktust is okozott a falu lakosai között”

 

Hozzátette, hogy egy választási bizottság jegyzőkönyvvezetőjének tisztában kellene lennie azzal, mit jelent a kampánycsend, és mikortól meddig tart.

 

Megkerestük a Most-Híd bajtai klubjától H. Beátát is, aki két dolgot kívánt hozzáfűzni a történtekhez: „valóban hiba történt, és ezért elnézést kérünk”.

 

Portálunk értesülései szerint a moratórium megsértése kapcsán történt lakossági bejelentés is a választási bizottságnál. Az ügy végkimeneteléről a későbbiekben beszámolunk olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Nyitókép: dunakeszi.blog.hu/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!