Ha most tartanák a parlamenti választásokat, azokat a Smer nyerné 24 százalékos eredménnyel. Ez 42 mandátumot jelentene számukra. Második helyen az SaS végezne 14,2 százalékkal (24 képviselő), harmadikon az OĽaNO (21 képviselő). Derül ki mindez a Focus legfrisebb, novemberi felméréséből, mely november 7 – 13. között készült.

 

A kormánypártok ezek szerint már nem alakítanának parlamenti többséget.

 

Bejutna a törvényhozásba a Sme rodina is 8,5 százalékkal, Kotlebáék ĽSNS-e 8,4 százalékot szerezne. Mögöttük végezne 8 százalékkal az SNS. Mindhárom párt 14 képviselői mandátumot kapna.

 

A FOCUS szerint visszatérne a parlamentbe a KDH is 7,2 százalékkal (12 képviselő).

 

Forrás: focus-research.sk

 

 hirdetes_810x300  

A Most-Híd egyre reménytelenebb helyzetben

 

A jelenlegi leggyengébb tömörülés a parlamentben a felmérés szerint a Most-Híd, mely 5,6 százalékot és kilenc mandátumot szerezne. Bugárék eredménye 0,4 százalékkal gyengébb, mint októberben. A Most-Híd szlovák szavazóira ráadásul két formálódó, a felmérésekben egyelőre nem szereplő tömörülés (A Beblavý képviselte SPOLU és a Štefunko vezette Progresívne Slovensko) is nagy veszélyt jelent.

 

OĽaNO – MKP akár kormányfőjelöltet is állíthatna

 

Az MKP-ra a megkérdezettek 3,6 százaléka voksolna. Érdekes egyébként, hogy egy Matovič által belebegtetett OĽaNO – MKP koalíció a jelenlegi számok alapján elvileg a legerősebb ellenzéki politikai erőt jelentené a parlamentben, mely kormányfőjelöltet is állíthatna. Matovič le is nyilatkozta a napokban, hogy Richard Sulíkot ugyan el tudja képzelni kormányfőnek, de szerinte az OĽaNO képviselője, az antikorrupciós ügyekben erős Veronika Remišová jobb miniszterelnök lenne.

 

Körkép.sk

 Nyitókép: archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!