A csallóközi gazdák ma találkoznak, hogy további lépéseikről, esetleges nyomásgyakorló intézkedésekről egyeztessenek a tegnap Kassán, eredmény nélkül végződött találkozó után. A Gabriela Matečná vezette agrártárca érzéketlen maradt az őket ért sérelmeket illetően.

 

Ahogy arról a Körképen beszámoltunk, konkrét eredmény nélkül zárult a mezőgazdasági miniszter, a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség, a rendőrség es más szakértők, illetve a szlovákiai gazdák képviselőjének tegnapi, kassai találkozója.

 

A találkozón többek között két felvidéki magyar gazda is részt vett. Pikáli Róbert Gútáról és Molnár Zsolt nyékvárkonyi mezőgazdász. Utóbbi felszólalásában elmondta, hogy kiemeleten fontos a gazdák érdekvédelmi képességének megerősítése, hogy erősödjön a pozíciójuk az állammal szemben és ne lehessen megkerülni őket a velük kapcsolatos, őket érintő változtatások bevezetése, elfogadása során.

 

 hirdetes_300x300  

Molnár felszólalásában kritizálta a Patasi asszony vezette agrárkamara dunaszerdahelyi kirendeltségének gyenge érdekvédelmét a gazdákkal kapcsolatos ügyekben- Például a legutóbbi traktortüntetés során, melyről a Körkép.sk-n is beszámoltunk.

 

Indulatoktól sem mentes találkozón vannak túl a gazdák és Matečná (Videó)

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!