A gazdatüntetés a parlament elnökével folytatott 2,5 órás tárgyalás után is folytatódik. Andrej Danko meghallgatta a gazdák követeléseit, majd a Kassai Nyilatkozatban leírt követelések állapotával kapcsolatban még a tárgyalás ideje alatt kikérte a mezőgazdasági miniszterasszony álláspontját.

 

Matečná tárcavezető a mai nap folyamán sajtóközleményben számol be a gazdák által megfogalmazott követelések megvalósításának aktuális helyzetéről.

 

A gazdák a dokumentum kézhezvétele után tudnak annak tartalmáról érdemben véleményt mondani. Annyi biztos, hogy kitartanak, és maradnak Pozsonyban.

 

 hirdetes_810x300  

Fő követelésük ugyanis az, hogy Peter Pellegrini kormányfő vezetésével a koalíciós pártok írásos memorandumban, konkrét határidők feltüntetésével vállaljanak garanciát követeléseik teljesítésére. Danko részéről ez az elvárás nem talált kedvező fogadtatásra.

 

Az is biztos, hogy a gazdák a holnapi ‘Za slušné Slovensko’ tüntetésen részt vesznek és felszólalnak. Egyúttal kérik a pozsonyiak megértését a kellemetlenségek miatt. De, mint mondták, már nincs hova hátrálniuk. A lakosságnak köszönik a sok segítséget és támogatást.

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Fotó: Körkép.sk/KZS

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk

 

https://www.korkep.sk/cikkek/belfold/2018/06/21/2-nap-folytatodik-gazdatuntetes-fovarosban-danko-fogadja-gazdakat-percrol-percre

 

Csütörtökön is tüntetnek a gazdák. Mi várható?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!