Én nem játszom meg magam, amikor azt mondom, hogy burgonyát ültetek. Azok, akik ismernek tudják, hogy minden évben becsületesen elültetem a burgonyámat. És továbbra is így fogok tenni – reagált Peter Pellegrini kormányfő az elégedetlen gazdák kritikájára a Rádio Expresben.

 

A gazdák amiatt kritizálták a kormányfőt, hogy a múlt heti gazdatüntetés során nem akart találkozni velük. A gazdák arra a videóra is céloztak, melyen Pellegrini egy traktoron ül és krumplit ültet, miközben a gazdákkal való találkozó egyáltalán nem érdekelte őt.

 

A miniszterelnök nem fogadta a Pozsonyban tüntető gazdákat, ugyanakkor Braňo Závodský műsorában arra is felhívta a figyelmet, hogy Gabriela Matečná földművelésügyi miniszterrel az összes tüntető gazda szeretett volna találkozni, holott a tárca csupán három képviselőt kért.

 

 hirdetes_810x300  

Peter Pellegrini: Kihasználtam a mai jó időt és burgonyát ültettem

 

 „Elutasították azt, hogy a földművelésügyi miniszterrel tárgyaljanak, mert az összes gazda akart jönni a találkozóra. Amennyiben az államfőhöz el tudtak menni öten, akkor a kormányfőhöz miért nem akartak szintén öten jönni? Szükségük volt arra, hogy egy kis cirkuszt csináljanak“

 

– vélekedik Pellegrini.

 

 „Az államfő bárkit is fogad, egy kicsit sajnálkozik, majd az egész annyiban marad. Ő ezzel az egésszel nem tud mit csinálni“

 

– mondta.

 

Meglátogatja a gazdákat

 

A kormányfőnek elmondása szerint az sem tetszett, hogy a gazdák „ultimátumot adtak“, majd hozzátette, hogy Budapestről is azt üzente nekik, hogy visszatértekor meglátogatja őket a kelet-szlovákiai farmjaikon.

 

„Én szeretném megnézni ezeket a gazdaságokat, hogy lássam, milyen gazdákról is van szó.“ Állítása szerint amikor Késmárkon volt, az ottani elégedetlen gazdák még világos követelményeket sem tudtak megfogalmazni.

 

„Nem kaptam konkrét válaszokat. Nem fogok olyasvalakikkel találkozni, akik ebből az egészből nagyobb politikát csinálnak, mint ami. Öt-hat gazdaságban körülnézek, ahova magammal viszem az ügyészség és a rendőrség képviselőit is“.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Plus TV

 

Pellegrini a gazdatüntetés után: Elutasítjuk az ultimátumot! Nem fogok szalmabálákon ülni

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!