A Most-Híd kérte, hogy a közjogi méltóságokat védő hivatal vezetőjét, Peter Krajčirovičot függesszék fel, míg nem zárul le a vietnami emberrablási ügy. Mivel Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter teljesítette a kérést, így Bugárék elégedettek.

 

Andrej Kiska államfő hétfőn a Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel való találkozója után két fontos dolgot is mondott. Egyrészt jelezte, hogy Denisa Saková nem élvezi bizalmát, mivel Robert Kaliňák ex-belügyminiszter jobbkeze, így gátolhatja az emberrablás objektív kivizsgálását. Ugyanakkor Kiska azt is kijelentette, hogy személyi intézkedéseket kell foganatosítani és eltávolítani a nyomozást gátló összes tényezőt.

 

Ezzel az államfő közvetve felszólította Sakovát a lemondásra.

 

 hirdetes_810x300  

Mindennek ellenére nem igazán kell attól tartani, hogy új belügyminiszter nevét kell megtanulni. A koalícióban ugyanis nagy az egyetértés abban, hogy nincs olyan ok, ami miatt Sakovának mennie kellene.

 

Pellegrini állítja, hogy várni kell, amíg megoldódik az ügy, a Most-Híd és az SNS sem követeli Saková fejét.

 

Bugár Kuciakért nem, Thanhért már kilépne a koalícióból. Mi változott?

 

Most-Híd: Élvezi a támogatásunkat

 

„A miniszterasszony élvezi a bizalmunkat és támogatásunkat.”

 

reagált az Aktuality.sk-nak Bastrnák Tibor, most-hidas parlamenti képviselő.

 

„Nem látom okát, hogy lemondjon. A miniszterasszonynak nem kell nyomoznia, hanem mindent meg kell tennie azért, hogy a vizsgálatot le lehessen folytatni, ezt pedig ebben a pillanatban megtette.”

 

védi a Smer tárcavezetőjét Andrej Hrnčiar most-hidas politikus.

 

Kicsoda Thanh, miért menekült Németországba, és mit keresett Kaliňák Hanoiban az emberrablás előtt

 

Hasonlóan vélekednek a nemzetiek is.

 

„Az a fontos, hogy a kormányfő bízik-e benne. És az ő bizalmát élvezi. Respektálni kell az alkotmányjogi szokásokat. A miniszterasszony minden szükséges lépést megtett.”

 

nyilatkozta Jaroslav Paška (SNS). Párttársa, Anton Hrnko inkább Andrej Kiskát kritizálta, állítása szerint ő az államfőben nem bízik.

 

„Mindannyiunknak van olyan, amiben nem bízunk meg, együtt kell élnünk vele, és mindannyiunknak Szlovákia érdekében kell tevékenykednünk.”

 

Az államfő elleni legélesebb kritikák nem meglepően a Smer táborából kerülnek ki. Hétfőn például Robert Fico pártelnök ment neki Kiskának és illette kemény kritikákkal.

 

Fico ismét Kiskát ócsárolta: Ha kormányellenes politikát akar csinálni, akkor jobb ha gyorsan távozik

 

Juraj Blanár, a Smer egyik alelnöke azt emelte ki, hogy amíg nem ismertek a nyomozás eredményei, addig mértéktartónak kell lenni a kijelentésekkel, és nem szabad Szlovákia jó hírének ártani.

 

„Az államfőnek és további politikusnak is tartózkodniuk kellene a téma politizálásától, valamint hagyni az illetékes szerveket nyugodtan dolgozni”

 

címezte szavait Kiskának Erik Tomáš képviselő.

 

Kaliňák átesett a hazugságvizsgálaton. Itt az eredmény

 

aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!