A Kuciak-Kušnírová-gyilkosság ügyében eljáró ügyész mai sajtótájékoztatóján beszámolt az ügy legutóbbi fejleményeiről, illetve közzétette annak a férfinak a fantomképét, akit tanúként a kettős leszámolás kapcsán keresnek.

 

Mint megtudtuk, a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása kapcsán hét embert tartóztattak le, akiket azonban később szabadon engedtek, mivel a bizonyítékok nem erősítették meg érintettségüket.

 

A sajtótájékoztató érdekessége, hogy az ügyész arcát és nevét nem szabad közzétennie a sajtónak.

 

 hirdetes_810x300  

Az is kiderült azonban, hogy a kettős gyilkosság több mint 30 lehetséges verziójából – amelyek között szerepeltek a Kuciak és/vagy menyasszonya elleni gyilkossági indítékok – végül egyetlen egy maradt. Magyarul: a hivatalos nyomozás is eljutott arra fokra, hogy bizonyítottan Ján Kuciak oknyomozói munkája volt a kettős gyilkosság oka.

 

Ami újdonság, hogy a nyomozók az újságíró által kutatott két téma körül vizsgálódnak. Hogy melyek ezek az oknyomozások, azt nem árulták el.

 

Még mindig nincs gyanúsítottja

 

A hatóságoknak azonban még mindig nincs gyanúsítottja, annak ellenére, hogy a nemzetközi nyomozócsoport létrehozása nagyobb lendületet adott a nyomozásnak. Az említett hét letartóztatáson (majd szabadon engedésen) kívül öt házkutatást végeztek, 40 tárgyi bizonyíték megszerzésére irányuló eljárást zajlott le, 57 bírósági engedély született potenciálisan érintett személyek lehallgatására, és összesen 127 parancsot kézbesítettek a telekommunikációs adatforgalom átvizsgálására (mobilok, hívások,sms-sek, más üzenetek).

 

A nyomozás jelenlegi állása Ján Kuciakot és menyasszonyát idén, február 21-én ölték meg. Egy elkövető volt, aki egy kilenc milliméteres kézi fegyvert használt. Egy személyt tanúként keres a rendőrség, szerintük hasznos információkkal  rendelkezhet a gyilkosságról. Hogy mit tudhat, láthatott a gyilkosság estéjén, azt a hatóságok tőle szeretnék hallani, ezért közzétették a fantomképét.

 

Bránik blogjával kapcsolatban – aki bejelentette, hogy tudni véli, ki rendelhette meg a gyilkosságot – az ügyész elmondta, hogy csak akkor foglalkoznak azzal a verzióval, ha relevánsnak bizonyul, ami könnyen ki fog derülni, ha egybevetik a rendelkezésükre álló bizonyítékokkal.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!