Csütörtökön a Körkép.sk-n percről percre követtük az eseményeket, miután kiderült, hogy Dél-Szlovákiában több helyen is razziázik a NAKA Ján Kuciak és jegyese meggyilkolása miatt.

 

Ahogy később kiderült, a rajtaütésekre Gútán került sor, a rendőrök 8 személyt vettek őrizetbe, akik feltételezhetően szorosan kapcsolódnak a kettősgyilkossághoz.

 

Habár sem az ügyészség, sem a rendőrség nem adott ki bővebb információkat az éppen zajló nyomozás miatt, a szlovák sajtó úgy véli, hogy a gyilkossággal Tomáš Sz.-t gyanúsítják, a másik 7 őrizetbevett személy pedig menekülését segíhette a tett helyszínéről.

 

 hirdetes_810x300  

Eligazítás a rajtaütés előtt

 

A rajtaütésre a helyiek hajnali négy óra körül lettek figyelmesek, amikor rendőrségi helikopter zaját hallották meg, ezután a városban három utcát lezártak, ahol a gyanúsítottaknál házkutatást tartottak.

 

Tomáš Sz.-t, aki szüleivel él, körülbelül 12 órával a rajtaütés után szállították el a helyszínről. Addig a rendőrség munkatársai begyűjtötték a bizonyítékokat, számítógépet, autót, és egyéb tárgyakat foglaltak le.

 

Percről percre: A Kuciak-gyilkosságban érintett személyekre csapott le a NAKA. Gútai férfiak a gyanúsítottak között

 

Ahogy az kiderült, Tomáš Sz. nyomozóként dolgozott a komáromi rendőrségen, majd különleges kiképzést kapott Lengyelországban, így VIP-személyek, vagy tengerjáróhajók védelmét is elláthatta – és el is látta.

 

A helyiek véleménye a gyanúsítottról megoszlik. Van aki szerint nem volt gond vele, voltak azonban olyan helyiek is, akik olyan embernek írták le, aki „mindent elintéz”. Rajta kívül őrizetbe vették unokatestvérét, Miroslavot is, aki katonaként szolgált, valamint egy másik volt rendőrt is.

 

Egy szekrénynyi nyomozati anyag…

 

55 elitkommandós

 

Denisa Saková a közösségi hálón tett közzé fotókat a rajtaütésről. Posztjában kiemelte, hogy a razziában részt vettek kutyás rendőrök, tűzszerészek, mesterlövészek és mentősök is. A rajtaütést 55 elitkommandós bevonásával végezték.

 

forrás: Denisa Saková fb-oldala

 

A rendőrség csak jövő héten ad ki információkat a rajtaütésről

 

Habár néhány fotót közzétett a rendőrség a közösségi hálón, konkrét információkkal idáig nem szolgáltak. Mivel folyamatosan dolgoznak az ügyön, így legkorábban csak jövő héten informálják majd a sajtót a megtett lépésekről és eredményekről.

 

Mindeközben ketyeg az óra, hiszen a csütörtöki őrizetbevételek után 48 órája van a rendőrségnek és az eljáró ügyésznek, hogy javaslatot tegyenek a büntetőeljárás megindítására. Ezt követően a bírónak 72 órája van arra, hogy eldöntse, a gyanúsítottakat börtönbe küldi-e.

 

forrás: Denisa Saková fb-oldala

 

forrás: Denisa Saková fb-oldala

 

forrás: Denisa Saková fb-oldala

 

forrás: Denisa Saková fb-oldala

 

Körkép.sk, aktuality.sk

Nyitókép: Denisa Saková fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!