Amennyiben azt szeretnénk, hogy az EU előrehaladjon, akkor az összes tagországgal meg kell tudnunk egyezni. Nem létezik régi és új országokra történő felosztás, mivel mindegyik ország hozzájárult az EU újraegyesítéséhez.

 

Jelentette ki Emmanuel Macron francia köztársasági elnök az Andrej Kiska államfővel történő tárgyalás után. Macron azt is hozzátette, hogy Európa nemcsak földrajzi fekvés kérdése, hanem az ambícióké is. Elmondása szerint Szlovákia annak ellenére Európa magját képezi, hogy sokan nem így vélekednek róla.

 

„Magabiztos európaiak vagytok, és az európai eszmékben hisztek. Változtassátok meg Európa jövőjét. Rajtatok múlik, minden egyes tagállamon. Ragadjatok meg minden alkalmat arra, hogy részt vegyetek az európai dialógusban”

 

– üzente Macron Szlovákia polgárainak.

 hirdetes_810x300  

 

E. Macron u A. Kisku

Gepostet von Tablet.TV am Freitag, 26. Oktober 2018

 

Az Európai Unió nem probléma, hanem megoldás. Az olyan problémával, mint például a migráció, egyik ország sem képes egymaga szembeszállni. Azért is kell egyesülnünk, mert nagyon sok nagyhatalom szívesen látna minket megosztva.

 

A francia elnökkel való tárgyalás után mindezt Andrej Kiska szlovák államfő mondta. A francia kollégáját biztosította afelől, hogy Szlovákiának az az érdeke, hogy az EU részese maradjon. Kiska azt is hangsúlyozta, hogy Európa keleti és nyugati, illetve régi és új felosztása nem létezik.

 

Macron köszönetet mondott Kiskának az őszinte beszélgetésért. Örül, hogy a közép-európai látogatását éppen itt kezdhette. „Nagyon sok minden összeköt minket“ – mondta Macron.

 

Gepostet von Tablet.TV am Freitag, 26. Oktober 2018

 

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Fotók: Sme/SITA/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!