Múlt héten, miközben Ladislav Bašternákot 5 év börtönre ítélték a Pozsonyi Járási Bíróságon jogosulatlan adóvisszaigénylésért, a NAKA Andrej Kiska államfő és testvére cégében tartott razziát.

 

A szlovák sajtó értesülései szerint a NAKA beavatkozása az államfő cégének adóvisszaigényléseivel lehet összefüggésben még a 2014-es és 2013-as évekre vonatkozólag.

 

Az adóbevallások alapján ugyanis úgy néz ki, hogy több Áfát igényelt vissza, ami miatt még ez év januárjában büntetőeljárás is indult adócsalás bűntettének gyanúja miatt.

 

 hirdetes_810x300  

A legfrissebb információk szerint a rendőrség tagadja, hogy razziát tartottak volna Kiska és testvére cégénél, szerintük csupán egyszerű eljárásról volt szó, minek során a cég alkalmazottai átadták a nyomozók számára szükséges könyvelési dokumentumokat.

 

A – feltételezhetően – jogtalanul visszaigényelt Áfa teljes nagysága egyébként 146 ezer eurót tesz ki, amely a jelek szerint Kiska államfőválasztási kampányának költségeiből adódik.

 

Az ügyet előszeretettel emlegeti fel Robert Fico (Smer) volt kormányfő, aki egyébként a már említett Ladislav Bašternák adócsalási ügyében szereplő luxuslakóházban bérel lakást.

 

Aktuality.sk, dennikn.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!