Richard Sulík (SaS) nem hiszi, hogy egy széles, hétpárti koalíció alakulna a parlamenti választások után. Az SaS vezére szerint a választók ésszerűbben döntenek, mint hogy az egész politikai spektrumból beküldjék a pártokat a parlamentbe.

 

„A választások után meglátjuk, mennyi lesz ott a párt, milyenek a koalíciós lehetőségek, és utána kezdődnek a tárgyalások.Fontos jó egyeszségeket kötni, és még ennél is fontosabb betartani őket. Ez volt a mi 2010-es koalíciónk gondja is. Én rengeteg kompromisszumot kötöttem, csak hogy az egyeszség létrejöjjön, abban a hiszemben, hogy ha létezni fog, akkor be is lesz tartva. És ez nem történt meg.”

 

nyilatkozta Sulík.

 

Továbbra is érvényes, hogy az SaS nem akar együttműködni a Smerrel, az SNS-szel és az ĽSNS-szel.

 hirdetes_810x300  

 

„Úgy gondolom, hogy ez a szám végleges. De el kell mondani azt is, hogy nem minden partnerünk áll egyformán közel hozzánk, nem egyformán kedvesek számunkra. Néhányukkal inkább dolgoznánk együtt, másokkal kevésbé. De nincs értelme másokat kizárni”

 

tette hozzá az SaS elnöke, aki a Most-Híddal kapcsolatban is nyilatkozott.

 

„Ők egy a lehetséges partnerek közül és remélem, hogy több lesz a választási lehetőség. De ezt a választások után fogjuk rendezni. A választásokig azzal foglalkozunk, hogy az SaS a lehető legjobb eredményt érje el. És minél jobb lesz az eredmény, annyival kevesebb koalíciós partnerre lesz szükségünk”

 

Az újonnan létrejövő és láthatóan erősödő pártokkal – Spolu, Progresívne Slovensko – kapcsolatban elmondta, hogy feléled a konkurencia, ami jó dolog.

 

„Legalább nem ülünk a babérjainkon. Én megnéztem az ő ajánlataikat is a választók felé, és meggyőződésem, hogy a miénk annál jóval szolidabb és jobban kidolgozott”

 

Sulík azzal kapcsolatban, hogy Tomáš Drucker volt egészségügyi és belügyminiszter is új párt alakítását fontolgatja elmondta, hogy nem érte meglepetésként a hír.

 

„Én elbeszélgettem vele az egyik napilap karácsonyi vacsoráján és bár nem mondta nekem ennyire egyenesen, de nagyon titokzatosan beszélgetett velem. De ami fontos és szép a demokráciában, az az, hogy mindenki alapíthat pártot és relatíve egyszerűen. A kérdés az, melyik választókat akarja megszólítani Drucker. Ha a Smer választói után meg, ott azt hiszem, hogy nagy potenciálja van, mivel az a párt lejtőn van és minden használható ember menekül belőle”

 

dennikn.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!