Ma is folytatódott az alkotmánybíró-jelöltek meghallgatása. Összesen negyven jelölt pályáz a taláros testület 9 megüresedő helyére. Köztük Robert Fico exkormányfő is, akiről sokan úgy vélik, hogy csak azért akar alkotmánybíró lenni, hogy 12 évre mentességet szerezzen.

 

Boris Kollár a Pravdának adott interjújában elmondta, hogy az utolsó pillanatig ő sem tudta, hogy Fico valóban jelölteti majd magát – Martin Glváč smeres képviselő a határidő utolsó napján adta le az exkormányfő alkotmánybírói jelölését.

 

„Engem személy szerint meglepett, hogy eljött [a meghallgatásra] és hagyta magát pörkölgetni. Öreg róka. Egyértelmű, hogy tervez valamit”

 

fogalmazott az ellenzéki képviselő. Hozzátette, hogy néhány dologban egyet kell érteni a Smer elnökével. Kollár is úgy véli, hogy az alkotmánybírók kiválasztása politikai folyamat. Azt is elmondta, hogy a parlament folyosóin azt suttogják, hogy Andrej Kiska köztársasági elnök és a koalíció között már köttetett egy megállapodás, amelynek része volt Fico is. Ez azonban már nem érvényes, így káosz alakulhat ki a parlamentben az alkotmánybírók megszavazása körül.

 hirdetes_810x300  

 

Az államfőválasztásokról szólva a Sme rodina elnöke elmondta, hogy elutasítja a közös jelöltállításáról, vagy a saját jelölt visszaléptetéséről szóló felszólításokat.

 

„Az elnököt az emberek választják, nem a politikusok”

 

fogalmazott. Kiskával kapcsolatban ezt mondta:

 

„Három évig nem hallottunk róla, Fico kormányzott, jó kapcsolatuk volt, nem volt probléma. Mikor pedig valaki elkezdte támadni [az elnököt], azzal jött, hogy maffiaállamban élünk”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!