Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A Most-Híd-nak köszönhetően történtek változások a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után a kormányban – jelentette ki Bugár Béla, a vegyespárt elnöke a TA3 V politike (A politikában) című vitaműsorában. Szerinte a tömegtüntetések is segítettek, de főleg inkább a Most-Hídé az érdem.

 

Bugár nem nem cáfolta, de nem erősítette meg állítólagos telefonbeszélgetését Andrej Kiska államfővel, amely során átadta Robert Fico exkormányfő üzenetét az elnöknek: ha kinevezi őt alkotmánybírónak, nem indul ellene eljárás a KTAG-ügyben.

 

A büntetőeljárás azután vette kezdetét, hogy Kiska jelezte, akkor sem fogja kinevezni alkotmánybírónak Ficot, ha a parlament beszavazza a jelöltek közé. Fico abszurdnak nevezte a vádakat, Bugár a vitaműsorban ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy „nem becsületes dolog nyilvánosságra hozni az állami tisztviselők közti beszélgetéseket”. Azt azért elismerte, hogy az alkotmánybíró-választásról is beszélt Kiskával a telefonbeszélgetés alkalmával.

 hirdetes_810x300  

 

„Elismerem, hogy többször is beszéltem telefonon az államfővel, de nem szeretem, ha valaki kalapácsnak használ. Nem becsületes előhozakodni egyes tárgyalások tartalmával.”

 

fogalmazott Bugár. Mint mondta, ha nem születik megállapodás, akkor arról nem kell tájékoztatni a nyilvánosságot. A Kuciak-gyilkosság évfordulóján megrendezett, 25 ezer embert megmozgató kormányellenes tüntetésről azt mondta:

 

„Minden tisztelet azoknak a fiataloknak, akik ott voltak a tereken, de nélkülünk nem történtek volna a változások a kormányban. Hiszen egy ével ezelőtt még senki sem számolt azzal, hogy a gyilkosság egyes szereplői börtönbe kerülnek. Vezetőségi változások történtek a belügyminisztériumban és a rendőrségen is, és úgy tűnik, hogy jó irányba. A társadalom ma érzékenyebben reagál a politikára, de minden párt felelősséggel tartozik a saját [miniszteri] jelöltjeiért.”

 

fogalmazott.

 

Bugárnak kezd elege lenni abból, hogy “mindig neki kell megoldania a személyes konfliktusokat”

 

Bugár azt is elmondta, hogy a Most-Híd egyik alkotmányjelöltje, jelenlegi parlamenti képviselője, Peter Kresák nem indul újra az alkotmánybíró-választáson, mert „tisztázni akarja a nevét és az ellene felhozott vádakat”. Bugár azt is kijelentette, hogy nem zárja ki a titkos szavazás lehetőségét, de szeretné elkerülni, hogy esetleg titkos megállapodás szülessen az ĽSNS-szel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.