Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A Smer-SD elnöke, Robert Fico még mindig az állítja, hogy nem ismeri Antonino Vadalát, és nem is telefonált vele. Állítása szerint ezt Olaszországban is megerősítették neki.

 

„Nem ismerem Vadala urat”

 

– jelentette ki Fico a TA3 Politikában (V politike) című műsorában. Elmondása szerint visszaéltek a telefonbeszélgetésről szóló információkkal. A televízióban megmutatta a szlovák külügyminisztérium és a római szlovák nagykövetség kommunikációját, ami Fico szerint azt bizonyítja, hogy nem létezik olyan lehallgatott beszélgetés, ami az ő hangját rögzítené.

 hirdetes_810x300  

 

A volt kormányfő továbbra is elutasítja a Smer-SD összekapcsolását a Kuciak–Kušnírová-gyilkossággal. A gyilkosság után ugyan szó volt az előrehozott választásokról, de Fico szerint nem lett volna értelme, mivel a jelenlegi koalíciónak nincs alternatívája.

 

Az újságíró-gyilkosságot elítéli, és reméli, hogy az elkövetők és a megrendelő is megkapja a büntetését. Mindemellett Fico ismét megvédte azokat az embereket, akik a gyilkosság idején a Kormányhivatalban dolgoztak, és azért kellett távozniuk, mert összefüggésbe hozták őket a kalábriai maffiával.

 

„Ezek közül az emberek közül senki sem követett el bűntényt, ezenkívül megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeztek”

 

– jelentette ki Fico.

 

Fico Andrej Kiska kritizálásáról sem feledkezett meg, elmondása szerint az államfő nem más, mint egy hazug adócsaló. A Smer elnöke elutasította Kiska azon vádaskodásait, miszerint felhasználta a rendőrséget és az ügyészséget arra, hogy megvádolják a KTAG vállalat ügyvezetőjét.

 

Fico szerint Kiska azon kijelentése is hazugság, miszerint háborúval fenyegetőzött, ha nem nevezi ki az Alkotmánybíróság elnökének.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!